Op pad met de Evoc hip pack Race

In de huidige mountainbike- en gravelwereld is de rugzak niet weg te denken. Maar zo nu en dan wil je lichter op pad. Bikester hielp ons met de zoektocht en met de Evoc Hip Pack Race schoten we de lokale paden in.

Wie opgegroeid is in de jaren 80 en 90 weet als geen ander hoe populair de heuptasjes toentertijd waren. Vaak in de meest foute kleurtjes en tevens werden ze ook vaak “Fannypack’s” genoemd. Maar zoals we afgelopen jaren vaker hebben gezien worden sommige producten nogmaals op de markt gebracht. Maar dan in een compleet nieuw jasje. 

Zo ook de Evoc Hip Pack Race 3L. Een heuptasje met een 1,5 liter reservoir en plaats voor 1 bidon aan de zijkant. De 3L staat zoals je kunt verwachten voor het volume wat je mee kunt nemen en gelukkig is er genoeg plaats voor enkele reserveonderdelen tijdens de fietstochten rond huis of graveltochten. 

Wie eerder met rugzakken van Evoc heeft gereden zal vast wel gemerkt hebben dat deze vol zitten met kleine opbergruimtes. Zo ook de Hip Pack Race.
In het grote compartiment zit een aparte ruimte waar je het 1,5 liter reservoir in kwijt zodat deze niet los in het vak rammelt. Verder kun je hier diverse andere spullen in kwijt zoals een reservebandje en een minipompje.
Het Evoc reservoir werkt heel makkelijk. Om hem bij te vullen maak je het klitteband los waar het reservoir mee vast zit en klik je de slang los. Je schuift de afsluiter van het reservoir er af en vouwt de flap open. Na het vullen vouw je simpelweg de flap dubbel, schuift de afsluiter terug en klikt de slang vast.

Nu hoor ik je al vragen:”Waar laat je eigenlijk de slang van een heuptasje?” Deze loopt over de heupriem en klikt met een magneetje vast aan de linkerkant. Het magneetje kun je ook verplaatsen om de drinkslang aan de kraag van je shirt te maken. Dit gaat prima zolang je niet al te groot bent. Bij ons ging dat in ieder geval niet passen maar op de paden ondervonden we geen hinder van de slang die op de heupriem vast zit. Wel moeten we het hoofd iets dieper naar beneden houden om te drinken maar na dit een paar keer gedaan te hebben zijn we hier alweer aan gewend.

Het compartiment aan de voorkant maak je open door aan de zijkant twee ritsen open te doen. Maar dit hoef je niet een voor een te doen want de ritsen zitten met elkaar verbonden. Je trekt gewoon aan het touwtje en beide ritsen gaan open. Om er voor te zorgen dat dit compartiment aan de bovenkant niet open staat hangt hier een flap met een klittenband strip overheen.

n het compartiment zitten een drietal kleine meshe vakjes voor kleine spulletjes zoals je multtitooltje, reepjes, CO2 cartridges of ander klein grut. Tevens hangt er een haakje in om je sleutels aan vast te maken.
Aan de andere kant zit een grotere afsluitbare zak voor je beurs of klein formaat telefoon. Een groter formaat Smartphone past hier helaas niet in. De grote zak is vervaardigd uit dezelfde meshe stof zodat je goed kunt zien wat er in zit.
Links van het achterpand zit een meshe uitsparing waar je een bidon of flesje in kwijt kunt. Om er voor te zorgen dat deze niet los springt op technische trails zit er een riem welke je op spanning kunt zetten.
Aan de linker- en rechterkant van de heupriem zit een afsluitbaar vak van redelijk formaat voor een snack, minigorrilapod of je huissleutels op het moment dat je geen zin heb om de heuptas af te doen.

In het terrein:  
Nadat we de heuptas voor de eerste tocht hebben omgedaan stoppen we onderweg een paar keer om de heupriem bij te stellen. Niet dat deze losloopt maar om de tas iets strakker te trekken. Uiteraard hebben we deze maximaal gevuld met allerlei soorten tools, pompje, bandje, 1,5 liter water, beurs, telefoon en ander klein grut. Na een paar kilometers singletrails begint de vrijheid van de heuptas op te vallen. Het voelt prettig aan en de 3 pad’s in je rug zorgen dat de tas comfortabel zit en goed ademd. De pad’s zitten weggewerkt achter een meshe net zodat het wel als een geheel aansluit. Ook tijdens de tropische temperaturen van afgelopen tijd blijft het rugpand nog redelijk goed ademen.

Uiteraard ga je bij +30 graden wel wat zweten maar lang niet zo veel als met een rugzak.
De heuptas is natuurlijk ook losgelaten op flink rammelende singletrails en we hadden het vermoeden dat de heupriem los zou lopen tijdens de tocht. Dit was namelijk wel het geval bij de oude versie maar de nieuwe heeft een extra kunststof lus waar de heupriem doorheen loopt. Dit maakt het vasttrekken van de riem wel wat lastiger maar hij loopt onderweg niet los en dat is prettig om te weten.
Over de duurzaamheid hebben we bij Evoc niet te klagen en met de Hip Pack Race is dat niet anders.

Conclusie:
Het vrije gevoel van het fietsen zonder rugzak is zeer goed bevallen en met het 1,5 liter reservoir en 1 grote bidon hebben we genoeg drinken bij voor onderweg. De Evoc Hip Pack Race zal dan ook heel wat uurtjes op onze heupen te vinden zijn.

De adviesprijs voor de Evoc Hip pack Race, inclusief reservoir,  bedraagt € 90,- en komt in de kleuren rood, zwart of olijfgroen.
Voor meer informatie klik je op: Evoc Hip Pack Race
Met dank aan www.Bikester.nl voor het beschikbaar stellen van de Evoc Hip pack Race.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *