110 km gravelen over de GR 561

Vanuit station Maastricht over de GR 561 route terug naar huis. 110 km rijden met een dikke 85 km onverharde paden. Brede paden, singeltracks, zo’n beetje alles hebben we voor onze kiezen gekregen.

Maar gelukkig hebben we een geheim wapen in de strijd gegooid. De 110 km hebben we namelijk gereden op de Canyon Grail. Een beest van een machine en op de route welke we getekend hadden is de bike helemaal in zijn element.

Vanuit Station Maastricht start de tocht en al binnen een paar kilometer rijden we over de GR 561, ook wel het Maaspad genoemd. In totaal is deze route 205 kilometer en een van de groenste GR’s in de Benelux. En met 30 graden onder een stralende hemel is het geen straf om bijna de hele route onder een dik bladerdak te rijden. 

Maar op sommige stukken moeten we even van de route afwijken omdat er een paar stukjes zijn waar we niet mogen fietsen. Dus daar houden we ons netjes aan en via een paar omwegen pakken we de route al weer snel op. De meeste paden zijn namelijk toegankelijken en de GR loopt ook een paar keer samen met mountainbikeroutes. Alles erop en eraan.

Omdat we van Maastricht naar huis rijden wordt de route steeds vlakker en na Bocholt zijn alle heuveltjes verdwenen. Geen straf om zo te rijden want bike je hem andersom dan krijg je het zwaarste als laatste. Wij zien dat liever andersom.

110 km later komen we dan ook thuis aan. De Grail heeft zich van zijn beste kant laten zien en we gaan deze route zeker nog eens doen. Maar dan trekken we hem misschien nog een paar kilometer extra door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *