Sneak Peek: Pilot Scram Gravelracer

Je hoeft geen compromis te sluiten met de Pilot Scram Gravelbike. De Scram! Ontworpen en gebouwd voor bikers die ’s ochtends een paar extra scheppen gravel in hun Brinta gooien.

Uiteraard niet voordat we een bak koffie achter de kiezen en een leuk gesprek met Pieter en Gerjo van Pilot Cycles uit Nuenen hebben gemaakt.

De Pilot Scram zoals deze in de showroom staat te blinken, want dat doen titanium bikes namelijk als geen ander,  is opgebouwd met onderander een Lauf voorvork, Pinion gearbox en Gates riemaandrijving. Eigenlijk de meest uitgebreidde versie die je kunt krijgen.

Qua hoeken en maten is het nog even wachten op het officiele persbericht maar dikke 50 mm gravelbanden in de maat 29″ zou geen probleem moeten zijn. En dat is alleen maar goed want smaller monteren kan altijd

Tijdens het gesprek valt mijn oog op de Pinion shifter. Deze wordt namelijk gespleten op het stuur gemonteerd. En dat werkt volgens de heren prima. Nu kun je bij Pilot alle kanten op en de Scram komt voor de liefhebbers van kettingen ook met een gewone trapas

De Lauf voorvork, je houdt er van of niet, is en blijft een aparte verschijning tijdens het gravellen maar misstaat niet op deze bike. Zoals verteld is dit de dikste uitvoering van de bike en een starre carbon of titanium vork behoort straks ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie kunnen we tot op heden niet geven maar zodra het volledige persbericht vrijgegeven is zal deze op de voorpagina te vinden zijn.
Stay tuned!

One thought on “Sneak Peek: Pilot Scram Gravelracer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *