Ridley introduceert nieuwe gravel bike voor avonturiers

Met de gloednieuwe Kanzo Adventure introduceert  Ridley de meest avontuurlijke fiets tot nu toe. Het doel van deze fiets is onbeperkte avonturen buiten de gebaande paden. Het gebruik van de fiets wordt bepaald door de fietsers en hoe (ver) en waar zij willen rijden.

Dit is dé gravel bike voor mensen die op zoek zijn naar een fiets met optimale prestaties op ruw terrein en  de  mogelijkheid om  over prachtige paden  te  zwerven en  technische  singletracks  te  verslinden. Bestemming onbekend?  Geen  probleem  met  de  nieuwe  Kanzo  Adventure!  Met  zijn  overvloed  aan montagepunten,  betrouwbare  geometrie  en  de  optie  om  een  verende  vork  en naafdynamo toe  te voegen, is dit een ontzettend veelzijdige fiets.

Met  de  Kanzo  Adventure  kun je van  gravel  maken wat  je  wil.  Heb  je  een  dagtrip  gepland?  Een meerdaagse fietsreis? Of een ultra  cycling race?  Deze gravel machine kan het! Je weet nooit wat je volgende avontuur gaat zijn, maar je weet wel dat je op deze fiets kunt vertrouwen. Het stuurgedrag van de Kanzo Adventure geeft genoeg vertrouwen om eindeloze bergpassen en onverwachte single tracks  te bedwingen terwijl  je nog  steeds in  staat  bent  snel  en  agressief  te  sturen  op  de meest technische off-road secties. Pas je bagageset-up eenvoudig aan en rij probleemloos van zonsopgang tot zonsondergang (en veel langer). Met de nieuwe Kanzo Adventure is je enige zorg om van de rit te genieten.

Geometrie:
Ridley heeft ontelbaar veel uren geïnvesteerd in het optimaliseren van de geometrie van de fiets. De Kanzo  Adventure  heeft een  Kanzo  Optimized  Geometry  (KOG),  wat  betekent  dat  de  geometrie  is afgestemd op het beoogde gebruik van de fiets en het terrein. De geometrie van de Kanzo Adventure is speciaal ontwikkeld voor ruw terrein en avontuur.

De  Kanzo  Adventure  heeft  een  moderne,  op  mountainbikes  geïnspireerde  geometrie.  Met  andere woorden: een vlakkere stuurhoek, een lagere trapas, een langere wielbasis en een steilere zithoek. De vlakkere stuurhoek verlengt de wielbasis waardoor de fiets meer vertrouwen geeft. Toch is de Kanzo Adventure snel  en  wendbaar door  het  gebruik  van  een  kortere  stuurpen. Deze  techniek  wordt  ook gebruikt bij mountainbikes.

Een andere factor die het gevoel van de fiets bepaalt, is de hoogte van de trapas. Hoe hoger de trapas, hoe nerveuzer en minder stabiel de fiets voelt. Ridley heeft een lagere trapas gebruikt om ervoor te zorgen dat de fiets comfortabel genoeg is om lange uren in het zadel door te brengen.

De steilere zithoek van deze fiets is ook een methode die je veel bij mountainbikes ziet. Het verschuift het zwaartepunt van de fietser iets naar voren en houdt de positie compact, waardoor de geometrie perfect is voor steile beklimmingen met een zwaar beladen fiets. Zo kun je meer kracht zetten op de pedalen zonder je zorgen te hoeven maken over het verliezen van grip.

Ridley heeft ook gedacht aan de lengte van de balhoofdbuis. De eerste verende voorvorken hebben hun  intrede  gedaan op de  gravelmarkten  laat  dat  nu  de  perfecte  aanvulling  zijn voor  de  Kanzo Adventure. Een verende vork is altijd langer dan een reguliere vork, waardoor het stuur hoger wordt. Door de lengte van de balhoofdbuis korter te houden, heeft een verende vork minder invloed op de geometrie en het rijgedrag van de Kanzo Adventure.

Gewicht:
Tijdens de ontwikkelingsproces van de nieuwe Kanzo Adventure lag de focus niet op gewicht, maar op sterkte van het frame om ervoor te zorgen dat de fiets verschillende terreinen en setups aankan. De frames zijn daarom getest volgens mountainbike standaarden. Het  gewicht  van  een  ongeverfd  frame  in maat  medium  is  1250 gram.  Het  gewicht  van  de  fiets  met Sram Rival XPLR is 9 kilo in maat medium.

Bevestigingspunten:
Bij een ruime keuze aan rijstijlen hoort een ruime keuze aan bagage set-ups. Het design team heeft ervoor gezorgd dat de Kanzo Adventure een overvloed aan slim gepositioneerde montagepunten heeft die passen bij je stijl. Het frame van de fiets alleen heeft al twaalf bevestigingspunten.

Op  de  bovenkant  van  de  onderbuis  bevinden  zich  vier  montagepunten,  de  onderkant  heeft  er  drie. Ook de zitbuis is voorzien van drie bevestigingspunten. Dit zorgt ervoor dat je de perfecte positie van jouw bidonhouders en toolkit kunt bepalen in combinatie met bijvoorbeeld een frametas.

De  bovenbuis  heeft  slechts  een  minimale  slooping  om  de  ruimte  aan  de  binnenkant  van  de  voor driehoek  zo  groot  mogelijk  te  houden. De  bovenbuis  is  vlak  aan  de  boven  en  onderkant  om  zo makkelijker   een   toptube   te   kunnen   monteren. Bovenop   de   bovenbuis   bevinden   zich   twee montagepunten. Het is de perfecte plaats voor een top tube bag, een toolkit of voor het vastmaken van   andere   accessoires,   zoals een   powerbank. Als   je   geen   gebruik   wil   maken   van   deze bevestigingspunten, kun je deze eenvoudig verbergen met een aansluitend afdekplaatje. Ridley levert ook  een  zogenoemde ‘dog-bone’ mee  voor  het  geval  dat  je  een riempje wil  bevestigen aan  de montagepunten op de bovenbuis of om te gebruiken als beschermlaag tussen een top tube bag en het frame.

Cockpit:
Voor  de  Kanzo  Adventure  heeft  Ridley  gebruik  gemaakt van de F-steerer  technologie, waardoor schakel-en remkabels onzichtbaar worden door ze via de stuurpen in het frame te verbergen. Deze technologie wordt in dit geval niet gebruikt om de fiets aerodynamischer te maken, maar om ervoor te zorgen dat er geen kabels in de weg zitten bij het bevestigen van frametassen en stuurtassen. Dit maakt  het gebruik van  tassen  makkelijker  en  voorkomt  mogelijke  schade  aan  de  fiets.  Bovendien kunnen de kabels nergens aan blijven haken en zijn ze beschermd bij een valpartij.

Bandbreedte:
Een  ander  kenmerk waarmee  de  Kanzo  Adventure  zich  onderscheidt  als  gravel  bike  is  de  maximale bandbreedte. Met de komst van steeds veeleisender terrein in bikepacking evenementen, heeft Ridley de fiets zo ontworpen dat er banden tot 29×2.1” op passen, terwijl er genoeg ruimte rond de trapas en  vorkkroon  blijft  voor  extreem  modderige  omstandigheden.  Deze fiets voelt  zich  thuis  op  alle ondergronden: van gladde gravelstroken met een smallere bandenset-up tot ruiger terrein waarop je je  tot  nu  toe  alleen  met  je  mountainbike  zou durven  begeven.  Ook  hier  biedt  de  Kanzo  Adventure ongeëvenaarde flexibiliteit om je set-up aan te passen aan het terrein van je volgende avontuur.

Customized Kanzo Adventure:
De Kanzo Adventure is volledig aanpasbaar met de online Configurator. Gebruik de Configurator om je eigen droomfiets samen te stellen. Je kunt je fiets helemaal naar eigen smaak samenstellen: kies je favoriete design, kleuren, afwerking, groepset, onderdelen, wielen, banden, zadel en accessoires.

Al zijn kenmerken maken van de Kanzo Adventure een extreem veelzijdige gravel bike die je heel wat rijplezier  bezorgt.  Deze  fiets  is  klaar  voor  elk  nieuw  gravelavontuur,  zelfs  als  je  bestemming  nog onbekend is.

De adviesprijs van de Ridley Kanzo Adventure begint vanaf € 3475,-

Voor meer informatie klik je op:
https://www.ridley-bikes.com/nl_NL/bikes/SBIKADRID003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *