Van Nicholas Rowtag wint GIO erkenning.

De Rowtag, een titanium GravelRacer van Nederlandse bodem, heeft afgelopen maand een GIO 2019 ekenning mogen ontvangen. GIO staat voor Goed Industrieel ontwerp.

De Rowtag is een GravelRacer uit het huis van de Nederlandse fietsproducent Van Nicholas, welke we kennen van de titanium frames.
De ontwerper Ralph Moorman, Jason Boness en Marijn Versteeg kregen de vraag een fiets te ontwerpen welke staat voor avontuur. Dus je creeert een GravelRacer waar je overal mee kunt komen en ook voor jou zorgt als het terrein echt pittig wordt. Met dikke 29’er wielen of op 27,5″ wielen met brede sloffen voor als het terrein echt zwaar wordt.

De Rowtag is dan uitermate geschikt voor de gravelpaden en ook op ruig terrein zal hij zijn mannetje staan. Bergaf wordt dankzij de dropperpost ook een stuk aangenamer omdat je veel stabieler bent.

Voor een aantal bikers staat avontuur gelijk aan bikepacking. En de Rowtag heeft dan ook genoeg bevestigingspunten voor dragers en fietstassen.

Voor de aandrijving zorgt een Shimano GRX of SRAM groepset. Maar zoals je misschien wel weet, bij Van Nicholas kun je zelf je fiets samenstellen.

Aan titanium hangt uiteraard een prijskaartje en de Rowtag, als complete bike,  begint bij € 3449,-

Voor meer informatie klik je op:
https://www.vannicholas.com/nl/adventure/rowtag

Voor informatie over de GIO klik je op:
https://gio.nl/gio-2019/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *