Rick van Breda en Demi de jong winnaars MTB Beachrace Zeeland

Tijdens de onstuimige weersomstandigheden werd zondag 20 februari de laatste strandrace van het seizoen gereden. De wedstrijd werd daardoor met de helft ingekort naar 36 km. Karen Brouwer van Mountainbiketeam nam bij de dames de 2de plaats.

Bij de strandrace in Renesse was door de harde wind sprake van een onstuimige wedstrijd en de race was uit voorzorg terug gebracht naar één ronde van 36 kilometer over het Zeeuwse strand.

‘Ik zat meteen lekker in de wedstrijd en tot aan het keerpunt draaide het lekker. Na het keerpunt met de wind in de rug kon ik een demarrage van Demi de Jong niet beantwoorden maar bleef met Yva Geluk goed samen werken in de achtervolging. Op een passage waar het strand erg lastig te berijden was wist ik Yva te lossen. Toen was het vol gas alleen naar de finish met grotendeels de wind vol in de rug. Mooi om weer op het podium te staan nadat ik vorig jaar moeder ben geworden en geen wedstrijden heb gereden. Over twee weken staat in Portugal met de Algarve Bike Challenge mijn eerste internationale meerdaagse weer op het programma.’

Aldus Brouwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *