Druk weekend voor de GravelRacer

Wie komend weekend een georganiseerde graveltocht wil rijden hoeft niet ver te zoeken. Er worden er maar liefst 3 georganiseerd: Nijverdal, Arnhem en Banholt.

Op zaterdag wordt de Nijverdalse Strade Bianche georganiseerd door Toerclub CC75. De tocht zit volgens een klaverbladprincipe in elkaar. Er zijn 4 lussen van elk 30 km (Borkeld, Wierden, Holten en Rijsen) die starten en eindigen in het dorpje Nijverdal. Zo kan men in totaal een afstand van 120 km afleggen. Inschrijven kan van 08:30 – 10:30 en er kan tot 14:30 aan een nieuwe ronde gestart worden.

Voor meer informatie klik je op: 
https://www.cc75.nl/fietstoerclub-cc75/tochten-ftc-cc75/nijverdalse-strade-bianche/

Zondag is er de keuze uit de Airborne Gravelride in Arnhem of de Liberation Ride in Zuid-Limburg. 
Zoals je kunt afleiden uit de namen van de tocht hebben deze inderdaad te maken met het bevrijden van Nederland in de 2de wereldoorlog. Op 8 september is het namelijk 75 jaar geleden dat Zuid Limburg bevrijdt is, tevens wordt op deze dag de slag van Arnhem herdacht en dit jaar is het 75 jarig bestaan van organisatie Airborne.

De Airborne Gravelride heeft 2 afstanden namelijk 41 km en 320 hoogtemeters of 59 km en 500 hoogtemeters.
De inschrijving is tussen 07:30 – 09:30

Voor meer informatie klik je op: 
http://www.reto-arnhem.nl/activiteiten/airbornefietstocht

De Liberation Ride is een heel ander verhaal. Er zijn 4 routes, voor de beginner tot aan de vergevorderde Gravelaar, met elk een flink aantal hoogtemeters. Vanuit het dorpje Banholt kun je kiezen uit de 20 km en 300 hoogtemeters familietocht, 65 km en 500 hoogtemeters voor de Gravelaar met een beetje ervaring, 125 km en 1400 hoogtemeters voor de doorzetters en voor wie daar nog niet genoeg aan heeft is er de 180 km met 1900 hoogtemeters tellende monsterrit.

De start van de 180 km is om 08:00 en de 65 en 125 km gaan om 09:00 van start. De 20 km familietocht vertrekt om 12:30.

Voor meer informatie klik je op:
https://crossbordercycling.eu/project/offgrid-gravel-series-limburg/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *