3 tot 5 sptember: De Limburg Challenge

De Limburg Challenge is een nieuw wielerevenement welke zijn weerga in Nederland niet kent. In twee dagen fiets je, volledig verzorgd, bijna 250 km onverhard via eigen navigatie van het noordelijkste puntje van Limburg tot aan de finish in zuid Limburg, boven op de Cauberg in Valkenburg.

Naast een ijzersterke fietsconditie is dus ook navigatiekennis vereist. Onderweg fiets je door de mooiste natuur van Limburg en draag je bij aan natuurbeheer: voor elke deelnemer dragen wij 10 Euro af voor natuurbehoud! Het aantal deelnemers is beperkt tot slechts 200 personen dus vol = vol

Wanneer?
Vrijdag 3 t/m zondag 5 september 2021. We gaan er vanuit dat het event in 2021 door kan gaan. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt u tijdig geïnformeerd en ontvangt u het inschrijfgeld volledig retour.

Wat kost het en wat krijg je hiervoor?
Deelnemen aan de Limburg Challenge kost 179,00 EUR. Hiervan dragen wij als gezegd 10 EUR af aan het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Verder krijg je:

 • Parkeerplaats voor de auto gedurende het evenement
 • De route op GPS
 • Twee maal een zeer uitgebreid ontbijtbuffet (broodjes, fruit, zuivel , jus d’orange, koffie, thee, peperkoek)
 • Krentenbollen en repen voor onderweg
 • Elke dag twee pauzeplekken met verzorging (MAXIM sportdrank, fruit, repen, etc.)
 • Zes drankbonnen
 • Twee maal warm eten (een barbecue op zaterdagavond en op zondag bij de finish een pastamaaltijd)
 • Twee overnachtingen in eigen tent op campings (vrijdagavond en zaterdag avond).
 • De mogelijkheid stroom op te laden
 • De mogelijkheid te zwemmen in Bad De Bosberg (neem je zwembroek mee!)
 • Fiets afspuitplek bij elke etappeplaats
 • Douchemogelijkheden
 • Bewaakte fietsenstalling op vrijdagavond
 • Muziek / deejays
 • Bagagevervoer gedurende twee dagen
 • Busvervoer terug op zondag naar de startplaats
 • Veilig vervoer van fietsen terug naar de startplaats
 • Herinnering
 • Terughaalservice bij uitval onderweg

Een unieke ervaring van dag tot dag :

Vrijdag
Als deelnemer aan de Limburg Challenge kom je op vrijdagavond aan op de camping in Plasmolen. Hier kun je je tent opzetten en voor eigen rekening wat eten of drinken. Wij zorgen voor de muziek en de sfeer.

Zaterdag
Op zaterdagochtend word je om ca 7.00 gewekt en moet de tent worden afgebroken en je fietsuitrusting in gereedheid worden gebracht. Na een uitgebreid ontbijt is omstreeks 8.30u de start van de eerste etappe: van Plasmolen naar Swalmen waarbij in kleine groepen wordt vertrokken.
In Swalmen kun je douchen, je fiets afspuiten en je telefoon of GPS weer opladen. Als je op tijd binnen bent kun je nog een duik nemen in zwembad de Bosberg. Voor de innerlijke mens wordt een heerlijke barbecuemaaltijd verzorgd.

Zondag
Ook vandaag word je om ca 7.00 gewekt en moet de tent worden afgebroken en je fietsuitrusting in gereedheid worden gebracht voor de tweede etappe van Swalmen naar Valkenburg.

Onderweg wederom twee pauzeplekken waarna je na het overwinnen van de nodige hoogtemeters in het zuid Limburgse landschap aan de finish, boven op de Cauberg, feestelijk wordt onthaald. Het venijn zit in de staart: je hebt de Limburg Challenge volbracht!

Omstreeks 19.00 u wordt je fiets en bagage veilig door ons terug vervoerd naar Plasmolen en zelf stap je in een luxe touringcar. Moe maar voldaan en klaar om je ervaringen met anderen te delen! Tegen 21.00 u ben je weer terug in Plasmolen waar je je bagage weer ophaalt en huiswaarts keert.

Voor meer informatie of om je in te schrijven klik je op:
https://www.limburgchallenge.nl/index.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *