Top podium voor Ivar Silk tijdens strandrace Julianadorp

Ivar Slik en Rick van Breda waren een maatje te groot voor Bram Rood op het strand in Julianadorp. Maar deze liet met zijn derde plaats zien dat men op het strand nog degelijk rekening met hem moet houden. Bij de dames was het Tessa Neefjes die de 1e plaats in beslag nam.

Mirjam de Bruijn en Sophie von Berswordt stonden als 2e en 3de naast haar op het podium. De snelste dame passerde de eindstreep in een tijd van 1:37:00. Bij de heren was dit 1:18:27

Vanaf de start zat Rood voorin en hij wist zich op het tien kilometer lange rondje dat vier keer afgelegd moest worden knap voorin te handhaven.

‘Het was vandaag een zware race en met een zuidwester storm in de rug gingen we snel van start. De kopgroep wisselde steeds van samenstelling en halverwege de race draaide de wind iets meer naar het westen zodat ook noordwaarts rijdend je veel voordeel had om in een groep te blijven rijden en een solo er niet inzat. Lekker om hier vandaag mijn eerste podiumplaats van het seizoen te pakken.’, aldus Rood.

Rood’s ploeggenoten Ramses Bekkenk en Martin Schuttert kenden een minder voortvarende start en eindigden als 16e en 32e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *