Johnny Hoogerland wint bij stormachtig weer

De ex-prof wielrenner nam gisteren de eerste plaats bij de Katwijk Fietst Strandrace. Jasper Ockeloen welke vorige 2 edities gewonnen had ging voor een hattrick maar bleef steken op de vijfde plaats. Ramses Bekkenk werd tweede.

Bekkenk mistte vorige week door ziekte zijn geliefde klassieker van Hoek van Holland naar Den Helder over het strand maar in Katwijk bleek de ziekte goed verteerd te zijn. Met de wind op kop vanaf de start reed een groot peloton naar het keerpunt op het strand af om in één lang lint voor de wind terug naar Katwijk te racen. Halverwege de koers wist Bekkenk met Johny Hoogerland en Ronan van Zandbeek te ontsnappen.

In het begin werd er niet echt door gereden en ik was dan ook blij dat we met drie man weg wisten te komen. Voor de wind bereikten we vandaag snelheden boven de 60 kilometer per uur en we werkten goed samen om uit de greep van het peloton te blijven. Johny was erg sterk vandaag maar lekker om hier weer op het podium te staan nadat ik vorige week ziek was.’, aldus de KMC rijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *