Strak in het pak met de Maap Alt Road Collectie

De paden golven voor je uit en de tochten zijn weer een stuk langer in deze tijd van het jaar. Een mooie gelegenheid om de Alt-Road kleding van het Australische Maap aan de tand te voelen. Wij hebben de set ook meegenomen naar Frankrijk voor een flinke graveltocht welke 8,5 uur duurde.

Voor degene die niet bekend zijn met Maap. Het Australische merk is ontstaan in Melbourne. Een stad met, volgens Maap, een ongezonde obsessie voor sport, koffie en stijl. Opgericht in 2014 timmeren ze, ondertussen, alweer 8 jaar aan de weg om innovatie en leuke kleding op de markt te brengen. Waar de afkorting voor staat zijn we nog niet helemaal over uit maar Melbourne Art And Progress zal zeker in de buurt komen. En zo zijn er nog tientallen afkorting in de geschiedenis van Maap te vinden.

De kleding waar wij mee op pad zijn gegaan is de Alt_Road Kit en de naam zegt het al. Alternatieve Weg ofwel kleine wegen annex gravel. Uiteraard iets wat in ons straatje valt. Qua kleur ontvingen we de jersey in antraciet zwart en de broek in koffiebruin. Beide in maat XL en qua maatvoering voor onze 190 cm perfect. Niet te groot en niet te klein. Na het aantrekken van de set begonnen we bijna een liedje van Julie Andrews te zingen: “I feel pretty, ow so pretty.” Ja, daar kun je het dan mee doen. Maar alle gekheid op een stokje daargelaten betekent dit wel dat we ons direct lekker in het pak voelen en klaar zijn om de paden op te gaan.

Alt_Road Cargo Bib:
De broek is vervaardigd uit meer dan 15 segmenten, inclusief het bovenstuk. De kleding vormt zich prima naar je benen en lichaam en zit nergens los tijdens het trappen. De bretels trekken niet aan je torso en de onderkant van de pijpjes sluiten mooi aan. Wij kozen met onze 190 cm en 82 kg voor maat XL en dit past perfect.

Voordat we dieper op de stof, letterlijk, ingaan komen valt ons iets op aan de broek. Deze heeft namelijk Cargo zakjes aan de zijkant van de benen. En ja, dit werkt. Onze Crosscall telefoon hebben we hier tijdens lange tochten in Frankrijk in gedaan en je voelt het amper zitten. Zelfs een grote telefoon belemmerde de beweging van de benen niet. Nu hebben we wel lange benen en dit kan natuurlijk ook meespelen. Uiteraard kun je de zakjes ook gebruiken om gelletjes, een landkaart of wat dan ook in te stoppen. Een appel gaat niet handig passen maar komop. Dat is dan ook geen porum ook niet.

Er zitten zelfs 2 kleine zakjes aan de achterkant waar de bretels bevestigd zijn. Een mooie plaats om een gelletje of reepje in te stoppen als je op de paden bent. Meer opbergruimte dan menig andere broek waar we in gereden hebben.

De 5 cm brede bretels zijn lekker soepel en je voelt ze op de blote huid amper zitten. De kleding is gemaakt voor warme omstandigheden en alles ademt dan ook lekker door. Tijdens het fietsen blijft alles ook netjes op zijn plaats zitten. De lichtgewicht stof van de broek is in vier richtingen geweven en heeft een lichte compressie rond je benen wat lange dagen in het zadel en de bloeddoorstroming bevorderd.

Om ervoor te zorgen dat de broekspijpjes niet omhoog kruipen zijn de onderkanten uitgevoerd met anti-slip. Deze doet zoals je kunt verwachten netjes zijn.

Tijdens onze langste van 100 km, 2200 hoogtemeters en meer dan 8,5 uur onderweg zijn we maar wat blij met de zeem. We hebben zelfs na deze tijd geen last van onze zitbotten en dat is maar goed ook want we moesten de route een stuk aanpassen en omrijden. Alles ademt goed door en de transpiratie wordt netjes van het lichaam afgevoerd. Niet het zout wat je lichaam afscheidt tijdens de tocht. De bruine koffiekleur vertoont na de megarit aardig wat witte zoutplekken. Maar even in de wasmachine en handwas en alles is weer schoon.

Tijdens onze tochten zijn we vooral gecharmeerd van de pasvorm, zeem en cargo zakjes aan de zijkant. De zakjes aan de achterkant hebben we niet gebruikt. Meestal rijden we toch met een rugzak om. Dit omdat we meerdere type bikes gebruiken en veelal camera en andere spullen onderweg meesjouwen. En dat past nu eenmaal niet in een cargo broek.

De bibshort is verkrijgbaar in de maten XS – XXL en de adviesprijs bedraagt € 265,-
Tevens is er een damesvariant beschikbaar van de Alt_Road Kit.

Voor de link klik je hieronder op:
https://maap.cc/eu/products/alt-road-cargo-bib-coffee

Alt_Road ½ Jersey:
Het shirt, ook gemaakt voor lange en warme dagen in het zadel, is vervaardigd uit een mix van Merinowol in combinatie met synthetische vezels. Een goede mix van weeftechnieken gecombineerd met klassieke en moderne materialen. Wat een van de directe en meest bekende voordelen is van Merinowol is het sneldrogend vermogen. De kleding ademt goed en mocht je door dompig weer rijden is het shirt, zodra het weer beter wordt of je binnen zit, in no time droog.

De stof is 4 way stretch maar de mouwtjes sluiten niet zo netjes aan op je armen. Deze hadden in ons geval wel een stukje strakker mogen zijn. Dat heeft te maken dat we fietsarmpjes hebben en geen houthakkers armen. Echt storend is het dan ook weer niet en de lengte van de mouwtjes is fijn. Lang genoeg om over je armstukken te vallen zodra je hiermee gaat rijden. De onderkant van het shirt wordt dankzij de siliconen insert netjes op zijn plaats gehouden.

Qua maatvoering hebben we, net als de broek, gekozen voor XL en deze zit ook prima. Het shirt heeft in XL iets loose fit. Niet zoveel dat het een echte loosie wordt maar het zit niet te strak rond je torso. Het zit er net tussenin en geeft een mooie gulden middenweg.

Voor de bagage zorgen drie zakjes aan de achterkant. Smartphones van 15 cm lengte verdwijnen netjes achterin alsmede je fietspompje, multitool etc. In combinatie met de broek heb je zo een heel scala aan opbergruimte in je kleding.

Onderweg en met snel stijgende temperatuur willen we het shirt bijna helemaal open ritsen. Maar helaas, na ⅓ houdt het op. De rits is geen volledige lengte en eigenlijk aan de korte kant. Dit is eigenlijk het enige nadeel wat we kunnen vinden aan de kleding. Een rits hoeft van ons niet helemaal open te kunnen maar een Shirt in de temperatuur categorie “Hot” hoort toch wel voor ⅔ geopend kunnen worden.

De kleding misstaat ook absoluut niet als je met een XC bike onderweg bent. Of eigenlijk met welke bike dan ook. Je bepaalt toch lekker zelf wel wat je aandoet. Of zullen we dat toch een keertje aan je uitleggen? Wie weet komen we daar nog wel op terug. In ieder geval: ”I feel pretty, ow so pretty…”.

De jersey is verkrijgbaar in de maten XS – XXL en de adviesprijs bedraagt € 175,-
Tevens is er een damesvariant beschikbaar van de Alt_Road Kit.

Voor de link klik je hieronder op:
https://maap.cc/eu/products/alt-road-1-2-zip-jersey-black

Voor meer informatie over de complete Alt_Road Collectie klik je op:
https://maap.cc/eu/collections/alt-road-collection

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *