Wahoo Presenteert de ultieme indoor trainer

Wahoo Fitness kondigt de KICKR BIKE aan. Deze is nieuwe smart trainer is gebaseerd op de bestaande lijn indoor fietstrainers en accessoires en combineert het beste van Wahoo in één product.

De KICKR BIKE is het resultaat van de jarenlange ontwikkeling van het hele KICKR ecosysteem. Net als alle andere Wahoo producten is de KICKR BIKE ontworpen voor eenvoud, een superieur rijgevoel, uitgebreide verbindingsmogelijkheden en maximale personalisatie voor de fanatieke fietsers die alleen het beste willen. De KICKR BIKE is ontworpen voor iedereen die het allerbeste wil voor indoor training.
“De afgelopen vijf jaar hebben we een ongelooflijke toename gezien bij indoor cycling en de verkoop van KICKR indoor smart trainers”, zegt Mike Saturnia, CEO van Wahoo Fitness. “Gedurende deze tijd hebben we het meest complete ecosysteem van verbonden indoor cycling producten gebouwd. De KICKR BIKE vertegenwoordigt de volgende generatie van indoor smart training voor Wahoo en biedt de meest complete en onovertroffen rijervaring in zijn klasse. Het is het ultieme product voor veeleisende, data gedreven atleten die klaar zijn voor een veelzijdig product van topkwaliteit als nieuw centrum van hun trainingsactiviteiten.

De nieuwste telg van de KICKR familie combineert het rijgevoel van de KICKR-trainers met innovaties zoals een geïntegreerde KICKR CLIMB. De voor- en achterremmen stellen de rijders in staat om hun snelheid onder controle te houden, net zoals ze dat op de weg zouden doen. De KICKR BIKE’s gepatenteerde “schakelaars” kunnen eenvoudig worden ingesteld om zeven verschillende aangepaste schakel configuraties van Shimano, SRAM en Campagnolo na te bootsen. Bovendien kunnen gebruikers hun voorste en achterste tandwielen eenvoudig aanpassen zodat deze passen bij hun normale wegfiets. Met algoritmes kunnen de pedalen zelfs een realistisch schakel gevoel geven. Door al deze opties en mogelijkheden vervaagt de grens tussen binnentraining en ritten op de weg.
Met de Wahoo app bouw je de KICKR BIKE eenvoudig op. Je bent binnen tien minuten klaar met stap-voor-stap instructies met duidelijke plaatjes en video’s die de gebruiker door het opzet proces heen leiden.

Net als bij de opbouw wordt ook de fit van de fiets met behulp van de Wahoo App geregeld voor precisie en gemak. Binnen de Wahoo App kunnen gebruikers een foto van hun racefiets uploaden en de maten van lichaamsdelen invoeren om de juiste fit te bepalen. Ook is het mogelijk de metingen van professionele fitsystemen zoals RETUL en GURU te importeren om de vijf contactpunten van de KICKR BIKE aan te passen en zo direct een goede fit te genereren. Zo verandert de opbouwtijd al snel in trainingstijd.

Op vijf verschillende plekken kan de KICKR BIKE versteld worden zodat hij dezelfde geometrie heeft als je normale fiets. Een speciaal ontwikkeld crankstel met vijf verschillende afstanden zorgt ervoor dat je altijd de perfecte lengte hebt. Met de bediening op het stuur kun je naast tandwielverhouding en versnellingsinstellingen, ook de hellingshoek van de trainer aanpassen. Dit kan zowel met de hand als via apps zoals Zwift of Sufferfest.

“Met de KICKR BIKE willen we de hoogste standaard bieden voor indoor smart bike trainingen met uitgebreide mogelijkheden”, zegt Wahoo’s Director of Product Management, Jose Mendez. “We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het product eenvoudig en intuïtief bruikbaar is. We hebben geleerd dat het niet genoeg is om een product met veel geweldige functies te maken. We wisten dat de KICKR BIKE zo moeiteloos mogelijk te gebruiken moest zijn, zodat atleten zich kunnen concentreren op trainen en niet op het oplossen van problemen.”
De KICKR BIKE is begin 2020 in de Benelux te koop. De prijs zal later bekend worden. Vanaf september zal de KICKR BIKE op verschillende plaatsen in de Benelux te testen zijn.

One thought on “Wahoo Presenteert de ultieme indoor trainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *