€ 5500 voor een GravelRacer!? Die’s maf!

Nou ja, echt maf zijn ze bij Trek nu ook weer niet maar met de Checkpoint SL7 laten ze zien wat bijna het maximale is wat uit een Carbon gravelframe te halen is.

Bij Trek World in Harderwijk stond hij dan ook te blinken. De Checkpoint SL7 met carbon frame, vork en wielen. En met dit model wordt ook weer eens de passie voor fietsen duidelijk gemaakt welke door Trek ontwikkeld worden.

Het hart van de SL7 is het comfortabele en lichtgewicht OCLV Carbon frame met IsoSpeed decoupler. Een flexibele verbinding tussen bovenbuis en zitbuis welke lichtjes doorbuigt tijdens het rijden. Meer comfort tijdens lange ritten en meerdaagse fietstochten. Tijdens die meerdaagse tochten neem je uiteraard wat spulletjes mee en het frame is uitgerust met een flink aantal bevestigingsmogelijkheden voor bidonhouders, spatborden en bagagedragers. Klaar om te gaan.

En om het comfort tijdens het rijden over onverharde paden nog wat te vergroten, alsmede de grip, rolt de SL7 op 40 mm brede banden en is zelfs 45 mm geen probleem.

Die brede banden liggen natuurlijk gemonteerd op hele dikke wielen, namelijk een carbon setje Bontrager Aeolus Pro 3V met 25 mm brede velgen (interne breedte).

Om alles op gang te brengen is een draadloze Sram XX1 Eagle AXS gemonteerd. Geen kabels nodig. De enige kabels welke de SL7 nodig heeft zijn die van de remmen. Uiteraard hydraulische schrijfremmen van Sram Force Etap AXS.

De rest van de onderdelen komen uit het huis van Bontrager en het is bijna allemaal carbon wat de klok slaat. Wat zoiets nu weegt? 8,7 kg in maat 56.

En de kleur? Die maakt het af. Dieprood met zilvere decals. Oef, dit ding is gaaf! 
Gelukkig voor ons zijn ze wel een beetje maf bij Trek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *