Giro lanceert de nieuwe Sector Off-Road schoenen

Giro Sport Design kondigde afgelopen week de gloednieuwe Sector off-road fietsschoenen aan voor mannen en vrouwen. Een combinatie van een verstevigde Synchwire bovezijde. Dubbele Boa sluiting met een dubbelen rubberen buitenzool.

De Sector combineert Giro’s soepele, ademende Synchwire-bovenwerk met een thermo-gebonden exo-structuur. Extra versteviging voor de teen- en hielsecties. Een stevige carbon-composietplaat en een agressieve, dubbele rubberen buitenzool zorgen voor een uitstekende tractie die niet zal afbreken of delamineren na verloop van tijd of op ruwe oppervlakken.
Een ondersteunend 3D-gegoten voetbed met Aegis antimicrobiële behandeling verbetert het comfort en de pasvorm. De pasvorm is instelbaar via een dubbele BOA L6 sluiting met 1 mm verstelling en macro ontgrendeling.

“Of de rijders nu de hele dag door gravel avonturen beleven, hun eerste XC-race van 75 km rijden of gewoon genieten van een paar snelle ronden op het parcours. Ze hebben schoenen nodig die comfortabel, duurzaam zijn en een krachtige verbinding met de pedalen bieden”, aldus Peter Curran. (productmanager van Giro Footwear)
“De Sector werd speciaal ontwikkeld rond de combinatie van de Synchwire-bovenkant, onze nieuwe samengestelde buitenzool en Boa’s meest populaire draaisluiting. Dit om een ondersteunende pasvorm te creëren met een gemakkelijke afstelling tijdens de rit”.

De belangrijkste kenmerken zijn:

Bovenkant:
Synchwire™ bovenzijde uit één stuk met thermo-gebonden exo-structuur
Versterkte hiel- en teenstukken
Dubbele BOA® L6 wijzerplaat met 1 mm verstelling en macro vrijgave, met stalen kantgeleiders en zachte kantgeleiders

Buitenzool:
Koolstof-composiet 2-bouten plaat met dubbelgespoten rubberen buitenzool
Roestvrijstalen hardware

Voetbed:
3D-gegoten voetbed met ondersteuning voor een middelgrote boog

Gewicht:
Sector 342 gram (maat 42,5 – enkele schoen)
Sector W 323 gram (maat 39,5 – enkele schoen)

Maatvoering:
Sector 39-50 in hele maten, en 42,5-45,5 halve maten
Sector W 36-43 in hele maten voor vrouwen, en 37,5-42,5 halve maten.

De Giro Sector en Sector W zijn direct verkrijgbaar bij geautoriseerde Giro-winkels en www.giro.com voor €229,95.

Voor meer informatie klik je op:
www.giro.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *