De nieuwe Origine Graxx II een waardige opvolger

Origine, welke vanaf februari 2020 in Nederland te verkrijgen is en onder andere bekend van hun Gravel, MTB & Racefietsen, komt uit met de nieuwe Graxx II. Niet alleen met een nieuw kleurtje maar een compleet nieuw ontwikkelde gravelbike.

Van bij de lancering van de Graxx zijn we de feedback van de pers en van onze talrijke klanten beginnen bijhouden en analyseren om van de Graxx II een nog betere fiets te maken. Gewapend met die massa feedback trokken we terug naar de tekentafel om vanaf het spreekwoordelijke witte blad de Graxx opnieuw te ontwikkelen.

Toegegeven, met veel vraagtekens, want bij elke stap in het ontwikkelingsproces vroegen we ons af of we de kwaliteiten van de Graxx I zouden kunnen overtreffen. Na grondig testwerk in het labo en op gravelpaden in alle uithoeken van Frankrijk zijn we er van overtuigd dat de Graxx II zijn vader op alle vlakken overvleugelt. Tijd om de nieuwe referentie voor te stellen, maak kennis met de Origine Graxx II.

Perfectie tot in de details:
Onze ingenieurs hebben een hele reeks carbon lay-ups en combinaties van vezels getest om tot het resultaat te komen dat we voor ogen hadden. Maar ze zijn wel in hun opzet geslaagd.

De Graxx II is de fiets die ons tot de meeste prototypes dwong. We waren immers op zoek naar het best mogelijke evenwicht tussen efficiëntie en trillingsdemping om een fiets te creëren die zich even goed in zijn sas zou voelen op het asfalt als op een ellendig stenenpad. Of anders gezegd: we waren op zoek naar een fiets die het concept van de gravelbike zou overstijgen.

Net zoals we al onze andere modellen ontwikkelen, is ook de Graxx II getest door een heel divers testpanel en dat op heel uiteenlopende wegen en paden. Van de bikepacker tot de winnaar van de Roc d’Azur Gravel en de Etape du Tour, met daar tussen een ultrafietser, een toerfietser, een cyclosportieve rijder en een exwielerprof. Omdat iedereen met deze fiets zijn sportieve ambities moet kunnen waarmaken.

Een Zwitsers mes? Echt?
Zonder onze Zwitserse vrienden te willen schofferen moet het gezegd dat we de Graxx II niet graag vergelijken met een Zwitsers mes. Want hoe goed zo’n mes ook bedoeld is, het blijft toch altijd een beetje prutsen met dat mini-pincetje, dat amper vindbare loepje en het zaagje waarmee je na twee uur klungelen nog geen takje hebt doorgezaagd. Nee, onze Graxx II moest in elke situatie uitblinken.

Een prima tweewieler voor bikepacking en marathonritten op de weg, een fiets die op dat vlak niet moet onder doen voor een pure comfortracer. Offroad biedt de Graxx II een fenomenale trillingsdemping, met dank aan de verfijnde carbon lay-up. Gekoppeld aan de comfortabele en vertrouwenwekkende geometrie én de mogelijkheid om brede banden te monteren kan je op een veilige manier heel uitdagend terrein aanvallen aan het stuur van de Graxx II.

Het spreekt voor zich dat de Graxx II niet de pure punch van een Axxome racefiets heeft en dat je met een Théorème mountainbike extremere offroad paden aankunt. Maar net als zijn voorganger is de Graxx II de ideale fiets om je horizon te verruimen en je sportieve grenzen te verleggen.

De technologie:
Dankzij onze vooruitstrevende constructiemethode behoeft de Graxx II geen kunstgrepen om prestaties, comfort, betrouwbaarheid en gebruiksgemak met mekaar te verenigen.

De EPS technologie maakt gebruik van een binnen- en een buitenmal. Die techniek zorgt er voor dat het frame aan de binnenkant even perfect is als aan de buitenkant. Geen luchtbellen, geen overlappingen in het carbon en een constante dikte van de buizen leidt tot volgende voordelen:

  • Een betere trillingsdemping omdat de trillingennergens in het frame tegen ‘obstakels’ botsen en zich dus over het hele frame kunnen verdelen.
  • Een dynamischer, levendiger rijgedrag.
  • Een verbeterde betrouwbaarheid.

Het hele voorframe wordt met de EPS technologie gemaakt, voor het achterframe doen we een beroep op de CCT+ techniek. Door de liggende en staande achtervork uit één buis te maken, bekomen we dezelfde voordelen als met de EPS technologie: ook het achterframe is betrouwbaarder, rijdt dynamischer en dempt de schokken beter.

Dankzij deze technieken kunnen we het Dynamic Response principe perfect in onze frames integreren. Met Dynamic Response streven we naar een constructie die op een zo efficiënt mogelijke manier met de energie van de fietser omgaat, het comfort garandeert en de fiets toegankelijk maakt voor elke fietser.

Voor een gravelbike is Dynamic Response wat ons betreft geen mogelijkheid, maar een noodzaak.

A la carte gelakt en afgemonteerd:
Net zoals de andere fietsen uit het Origine gamma, stel je de Graxx II helemaal zelf samen en kies jij de kleur. Een Graxx II in Kosmos Zwart, Titanium Grijs, Zilvergrijs, Parelmoer Wit, Nachtblauw, Miami Blauw, Witgoud, Zanzibar, Orange Fusion, Arena Rood, Legergroen, Olijfgroen of Kurkuma Geel: jij kiest.

Je rijdt al een Origine Graxx II vanaf € 2250,-

Voor meer informatie klik je op:
https://www.origine-cycles.com/en-NL/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *