Geef een fiets, verander een leven: Trek’s Fiets van het Jaar

En tot 31 december verdubbelt Trek elke donatie aan het WBR.
De fiets is zwaar, traag, kost slechts €147,- en gaat de wereld veranderen. Het gaat om de Buffalo bike van de wereldwijde hulporganisatie World Bicycle Relief, die levens verandert door het beschikbaar stellen van fietsen in ontwikkelingsregio’s.

Over de hele wereld lopen miljoenen mensen elke dag kilometers om naar school te gaan, gezondheidszorg te krijgen, goederen op de markt te brengen en andere dagelijkse taken uitvoeren. World Bicycle Relief helpt bij het leveren van speciaal ontworpen, lokaal geassembleerde Buffalo-fietsen om mensen in nood te helpen hun dagelijkse taken uit te voeren, een betere toekomst op te bouwen en een beter leven te leiden. Trek Bicycle heeft zich voor dit najaar tot doel gesteld om 1 miljoen dollar te doneren aan World Bicycle Relief.

Trek verdubbelt iedere donatie:
Help mee om Trek 1 miljoen dollar te laten doneren aan World Bicycle Relief en doe in deze feestmaand iets terug. Elke euro draagt bij om levens te verbeteren en Trek verdubbelt elke gedoneerde euro om uiteindelijk 1 miljoen dollar in te zamelen. Met € 147,- help je één Buffalo fiets op de weg te zetten, maar elk bedrag kan worden gedoneerd en elke euro wordt zeer gewaardeerd om samen het verschil te maken.

Vier reden om deze actie te ondersteunen:

 • 1. Je helpt kinderen aan onderwijs
  Onderwijs is de grote gelijkmaker voor dorpskinderen, maar afstand zorgt voor verschillen. Met fietsen kunnen scholieren veel hindernissen overwinnen die ze op weg naar school tegenkomen.
 • 2. Je geeft mensen meer toegang tot zorg
  Op twee wielen redden zorgmedewerkers levens. Ze strijden tegen corona en malaria, geven onderwijs over gezondheid en voeding en bezoeken aan huis gebonden patiënten.
 • 3. Je draagt bij aan de lokale economie
  Met een fiets kunnen boeren en ondernemers meer vervoeren, meer verdienen en hun gezinnen een beter leven geven.
 • 4. Je verbetert het leven van vrouwen en meisjes
  Van investeren in vrouwen en meisjes wordt de wereld beter. Met fietsen krijgen ze toegang tot onderwijs, zorg en levensonderhoud om zich aan de armoede te ontworstelen.

Een ontwerp dat de wereld beter maakt:
Buffalo fietsen kunnen tegen de zware omstandigheden van landelijk gebied, waar ook ter wereld. Ze gaan heel lang mee, zijn betrouwbaar en makkelijk te repareren. Het robuuste stalen frame is voorzien van een ijzersterke bagagedrager die een last tot 100 kg kan dragen. Betrouwbare terugtraprem en trommelrem op het voorwiel.

Sterke slijtvaste wielen met stevige spaken en lekbestendige banden. Ze zijn heel trots dat ze bijgedragen hebben aan de eerste prototypen van de Buffalo fietsen. De eerste fiets werd gebouwd in Treks eigen hoofdkantoor in Waterloo, Wisconsin.

Ga voor meer informatie naar: https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/wbr-donate/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *