Selle Italia presenteert X-Bow, het zadel voor off-road

Het nieuwste zadel van Selle Italia, de X-Bow, is ontworpen voor iedereen die buiten de gebaande paden wil treden, van mountainbiken tot gravel, en op zoek is naar een zadel dat zowel comfort als stabiliteit biedt. Dankzij een nieuwe methode om de rail aan het zadel te bevestigen, gepatenteerd door Selle Italia, is het zadel nóg comfortabeler.

Selle Italia lanceerde afgelopen week de nieuwe X-Bow, een zadel speciaal gemaakt voor iedereen die op zoek is naar optimale stabiiteit en ondersteuning op elk type off-road terrein. De X-Bow is geschikt voor all mountain, enduro, e-bike en gravelracing en is het resultaat van uitvoerig onderzoek naar het perfecte off-road zadel. Bij het nieuwe zadel wordt gebruik gemaakt van een nieuwe, innovatieve methode voor het bevestigen van de rail – gepatenteerd door Selle Italia.

Bij de X-Bow is de rail bevestigd aan het achterste deel van het zadel, bijna op de rand, waardoor de zitbotten goed worden ondersteund en de druk bij het perineale gebied verminderd wordt. De algehele druk op het zadel wordt hierdoor tot een minimum beperkt. De nieuwe methode voor de bevestiging van de rail maakt ook een specifiekere afstelling van het zadel mogelijk. Het zorgt er namelijk voor dat de zadelpen op een groter gedeelte kan worden bevestigd. Dit betekent meer flexibiliteit voor een goede zithouding op de fiets.

Niet alleen de bevestiging van de rail aan het zadel is nieuw. Ook is de X-Bow voorzien van een innovatieve schokdemper tussen de rail en het zadel. Deze zorgt ervoor dat trillingen die worden veroorzaakt door oneffen terrein en door de typische belasting van offroad-disciplines, nóg beter gedempt worden. De achterkant van de X-Bow is iets verhoogd voor meer stabiliteit en de cover is voorzien van een zeer zachte Soft-Tek-coating.

De nieuwe X-Bow zal verkrijgbaar zijn in twee varianten: met TI316 rail (adviesprijs: €129,29) en met Fec Alloy rail (adviesprijs: €54,90) – beide voorzien van een verschillend ontwerp op het zadeldek. Daarnaast kun je kiezen tussen Superflow of fill en de maten S en L.

Specificaties X-Bow
Maten: S (145mm x 255mm) / L (155mm x 255mm)
Gewicht: S3 346gr / L3 354 gr – S1 346gr / 356gr
Rail: Fec Alloy
Cover: Soft-Tek
Maat idmatch: S3/L3 – S1/L1
Adviesprijs: v.a. 54,90 euro

Ga voor meer informatie ga je naar: https://www.selleitalia.com/nl/zadels/x-bow-ti316-superflow/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *