Revolt Advanced Pro en Advanced: Lichter en sneller by Giant

De twee gravelbikeseries bestaan uit lichtere carbon framesets en hebben een vernieuwde geometrie en Flip Chip-technologie, waardoor ze aan elk terrein aan te passen zijn.

Giant introduceert een nieuwe generatie van zijn carbon Revolt gravelbikes. Het gaat om twee series: de Revolt Advanced Pro en Revolt Advanced. Beide hebben aanzienlijk lichtere framesets met een vernieuwde geometrie. Ze zijn ontworpen voor meer snelheid en efficiëntie op ruige wegen en gravel. De nieuwe Revolts beschikken bovendien over innovatieve technologieën, zoals een Flip Chip dropout. Daarmee kan de berijder de wielbasis aanpassen en afstemmen op de gewenste rijstijl en het terrein.

Ingenieurs en productontwikkelaars van Giant hebben samengewerkt met atleten van het Giant Factory Off-Road Team om de nieuwe Revolt Advanced Pro en Revolt Advanced te ontwikkelen. Rijders als Josh Berry, voormalig winnaar van de Belgian Waffle Ride en top drie finisher bij de Unbound Gravel, hebben geholpen om de prestaties te verbeteren voor gravelcompetitie op het hoogste niveau. Berry en enkele teamgenoten testten afgelopen jaar prototypes tijdens diverse races in de Verenigde Staten, waaronder Rebecca’s Private Idaho.

“Gravelracen is agressiever geworden. Deze nieuwe Revolt helpt ons grenzen te verleggen van waartoe we in staat zijn”, zegt Berry. “Het is echt een genot om op een fiets te rijden die nog lichter is dan de bike waarop ik vorig jaar reed. Nu doe ik hierop mee aan lokale groepsritten op de weg en vervolgens neem ik de trails naar huis, wat beiden goed kan door de verbeterde wegligging en efficiëntere traprespons.”

Lichtgewicht efficiëntie
Het vlaggenschip van de nieuwe range is de Revolt Advanced Pro, de lichtste Revolt ooit geproduceerd. Met het volledig nieuwe Advanced-grade frame en de Advanced SL carbon voorvork bespaart Giant 200 gram in vergelijking met de vorige generatie. De Revolt Advanced heeft hetzelfde frame en een Advanced-grade carbon voorvork. Onder aan de streep is dit model 160 gram lichter dan de vorige generatie.

De Revolt staat bekend om zijn prettige controle op ruig terrein. Die eigenschap heeft de vernieuwde fiets nog steeds. Hij is alleen nog veelzijdiger geworden. De Revolt is gebouwd voor snelheid op de lange afstanden en is meer dan ooit gericht op efficiëntie en wendbaarheid. Beklimmingen op onverharde wegen, snel bochtenwerk in het losse gravel, een eindsprint na een paar uur in het zadel – de Revolt kan het allemaal aan.

Beide nieuwe series hebben een kortere wielbasis en minder trail, wat de fiets een levendiger, responsiever gevoel geeft onder uiteenlopende rijomstandigheden. De geometrie-update betekent ook een langere reach (nu 387 millimeter bij een medium frame tegenover 381 millimeter bij de vorige generatie) en een steilere balhoofdhoek (71,5 graden in vergelijking met 70,5 graden voorheen). Daarnaast is de trapas 10 millimeter verlaagd (80 millimeter drop in vergelijking met 70 millimeter voorheen).

Compliance
Bij elke nieuwe Revolt grijpt de achtervork laag aan op de zadelbuis. De achtervork heeft bovendien buizen met een kleinere diameter. Dit alles vergroot de compliance aan de achterzijde, zonder aan stijfheid in te boeten tijdens het sprinten, klimmen of maken van bochten. De meeste modellen zijn voorzien van de nieuwste D-Fuse zadelpentechnologie. Deze vermindert schokken en trillingen op ruwe wegen en onverhard terrein. Er is ook een mogelijkheid om voor een ronde zadelpen van 30,9 millimeter te gaan. Dat betekent dat iedereen die op zoek is naar maximale controle op offroad terrein nu kan kiezen voor een dropper seatpost. Het Revolt Advanced 1 model is standaard voorzien van de Giant Contact Switch dropper post.

Zowel de Revolt Advanced Pro als de Revolt Advanced heeft een D-Fuse stuur. De D-vormige buizen daarvan zijn vergelijkbaar met de zadelpen. De Revolt Advanced Pro-modellen worden geleverd met het Giant Contact SLR XR D-Fuse stuur van carbon. Bij de Revolt Advanced is het Contact XR D-Fuse stuur van aluminium gemonteerd. Het stuur voegt samen met de zadelpen compliance toe op twee belangrijke contactpunten tussen de fiets en berijder.

Voor elk terrein
De nieuwe Revolt-modellen hebben een nieuwe Flip Chip op de dropout achter. Daarmee is de wielbasis met 10 millimeter aan te passen. De korte stand geeft een sneller, wendbaarder gevoel, terwijl in de lange stand de stabiliteit op ruigere wegen, gravel en modderstroken verbetert. In de lange stand is er ook meer ruimte voor een achterband met een grotere diameter (tot 53 millimeter in vergelijking met 45 millimeter in de korte stand) en neemt de trail met 4 millimeter toe, wat de stabiliteit bij hogere snelheden ten goede komt.

Naast de nieuwe frameset zijn er belangrijke updates qua onderdelen die de Revolt een prestatieboost geven. De Revolt Advanced Pro-serie wordt geleverd met de nieuwste D-Fuse zadelpentechnologie: de carbon D-Fuse SLR, met een offset optie van -5/+15 mm. De zadelpen wordt vastgezet met een verborgen klem in de zitbuis, waardoor er 25% meer ruimte ontstaat voor flex ter optimalisatie van de compliance.

Beide series hebben modellen met carbon Giant WheelSystems. Op de Revolt Advanced Pro-modellen zit de geheel nieuwe CXR 1, standaard voorzien van tubeless banden. Elke wielset combineert robuustheid met een laag gewicht en leent zich ervoor om bredere banden te monteren. Daarmee is het mogelijk om met een lagere druk te rijden voor een soepele rit, betere grip en veel rolefficiëntie op variabel terrein.

Wie lange, avontuurlijke ritten met de Revolt maakt, kan voldoende water en sportdrank meenemen. Er passen namelijk zes bidonhouders op de fiets: twee op de onderbuis, twee op de vork, één op de bovenbuis en één op de zadelbuis. De frameset heeft ook een speciale adapter die het mogelijk maakt een bagagedrager of spatbord te monteren.

In de Benelux zijn diverse modellen uit beide carbon gravelbikeseries verkrijgbaar. Topmodel is de Revolt Advanced Pro 0 met een adviesprijs van 5.499 euro. Daarnaast is de Revolt Advanced Pro als losse frameset (2.599 euro) verkrijgbaar. De Revolt Advanced is er in vier smaken en zes kleurstellingen: Revolt Advanced 0 (4.099 euro), Revolt Advanced 1 (3.599 euro), Revolt Advanced 2 (2.799 euro) en Revolt Advanced 3 (2.499 euro). Er komen binnenkort ook vernieuwingen in het assortiment met Revolts van aluminium.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.giant-bicycles.com/nl/revolt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *