Silca breidt zijn titanium technologie uit en introduceert Cerakote Black en Copper

Silca voegt Cerakote toe aan hun technologie arsenaal voor titanium afwerkingen en lanceert verschillende producten met keramische coating, een zwarte en een koperkleurige Cerakote Sicuro Titanium bidonhouder. Daarnaast zijn de Titanium Shop Tools nu ook verkrijgbaar in Cerakote Black en Cerakote Copper.

Deze coating maakt het titanium vrijwel onverwoestbaar en ziet er mooier uit.
De Sicuro Titanium is een herontwerp van de klassieke Ti bidonhouder en is gemaakt van ultra-lichtgewicht hoogwaardig titanium buizen. Deze bidonhouders zijn voorzien van vernieuwde langere montage ogen die de bidonhouder meer ruimte geven in de voor-achter positie, om rekening te houden met de verschillen tussen frames, zodat je hem eenvoudig op de perfect plek monteert.

De Titanium Shop Tools zijn het resultaat van alle jaren dat Josh Poertner met ProTour-teams heeft gewerkt en de hoeveelheid materiaal die hij vervoerde. Als er één constante is in het profwielrennen, dan is het wel het dagelijks opbouwen en afbreken van de mobiele werkplaats waar de monteurs zich thuis voelen. De trend dat alles lichter is geworden kan hij dan ook zeer waarderen.

Dankzij het 3D-printen kan Silca in deze ontwikkeling de volgende stap zetten. Door het wegnemen van traditionele productie barrières maakt de techniek unieke holle vormen binnenin het gereedschap mogelijk zoals rasterstructuren en interne verstevingingen. Zo kan het gereedschap zoals lichter als sterker worden.

Next Level Ti Bottle Cage
Om de duurzaamheid en charme van Silca’s titanium producten te verhogen hebben ze nu de technologie in huis gehaald om hun titanium line-up van een Cerakote keramische coating te voorzien. Cerakote is ’s werelds meest hoogwaardige keramische coating en wordt gebruikt in de lucht-en ruimtevaart en voor militaire en biomedische toepassingen. De Cerakote coating is slechts 1 micron dik, ofwel 1/1000 milimeter, maar zorgt er toch voor dat het oppervlak 100x slijtvaster wordt. Tegelijkertijd is de corrosie weerstand 1000 maal beter dan traditioneel afwerkingen van metal en verf coatings.

Cerakote zorgt er ook voor dat kans op metaalmoeheid afneemt doordat de buizen krasvast zijn en deukjes niet mogelijk zijn en er geen stress op kan bouwen over tijd in het metaal. Voor de Silca Sicuro Titanium bidonhouder biedt de keramische coating 100% kleurvastheid en zelfs na 10.000 keer inbrengen en uitnemen van de bidon zal er geen slijtage optreden. Bovendien beschermt Cerakote het oppervlak van de bidon zelf, waardoor ook deze langer mee gaat.

Niet alleen zorgt dit proces dat er meer kleuren mogelijk zijn, maar de keramische coating hecht zich ook permanent aan het titanium oppervlak, waardoor het vrijwel onverwoestbaar wordt. De coating heeft een superieure slijtvastheid zorgt dat de kleur langer goed blijft waarmee de kwaliteit van het product exponentieel toeneemt.

In hun zoektocht naar de beste titanium afwerking is Silca volledig gecharmeerd geraakt van het uiterlijk, het gevoel en de duurzaamheid van titanium constructies. Deze combinatie van eigenschappen zorgt voor een product dat langer mee gaat. Cerakote draagt daarmee bij aan Silca’s filosofie om duurzame producten te maken. Dus, hoewel klassiek van uiterlijk, zijn deze bidonhouders en shop tools zo complex en high tech als het maar zijn kan.

Silca’s Cerakote Titanium Bidonhouder en Titanium Shop Tools zijn nu verkrijgbaar op hun website Silca.cc

Specificaties:
Cerakote Titanium Bidonhouders
Naadloze 3-2.5 titanium buizen
Meer afstel ruimte – tot 21 mm voor en achter
Gewicht – 32 gram
Silca Shield-garantie met 25 jaar dekking

Cerakote Titanium Shop Tools
3D-geprint 6Al/4V titanium
Duurzame Cerakote afwerking
80g Kettingzweep
45g borgringsleutel
160g Hamer
11s Ketting compatibel met Shimano/SRAM/Campagnolo

Voor meer informatie klik je op:
https://Silca.cc/products/sicuro-titanium-bottle-cage-black-cerakote-edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *