Cadex breidt uit naar het Gravel segment met de lancering van het AR stuur

Het Cadex AR stuur van 190 gram is een lichtgewicht carbon stuur uit één geheel dat superieure controle en maximaal comfort biedt op ruige wegen en verschillende ondergronden.

Cadex, fabrikant van hoogwaardige fietscomponenten, heeft vandaag de lancering aangekondigd van hun tweede stuur en eerste op gravel gerichte product, het Cadex AR stuur. Het stuur weegt slechts 190 gram (420 mm breedte) en heeft een innovatieve constructie uit één geheel, zonder gelijmde verbindingen.

De ergonomie van het Cadex AR stuur is geoptimaliseerd met een subtiele backsweep voor meer comfort tijdens het klimmen, waarbij de 8 graden flare en 3 graden outsweep volledige controle biedt voor sprinten en afdalen op alle soorten wegen, de hele dag lang. Dit superlichte en toch ultrasterke carbon stuur zet een nieuwe standaard voor gravelprestaties op het hoogste niveau.

Bij het Cadex AR stuur wordt gebruik gemaakt van dezelfde precisietechniek voor het plaatsen van de carbonvezels als bij Cadex WheelSystems, evenals de unieke constructie uit één geheel, zonder gebruik te maken van meerdere delen die onderling worden verlijmd. Een techniek die eerder dit jaar is geïntroduceerd op het Cadex Race stuur. De carbonconstructie uit één geheel elimineert het overtollige gewicht en de inherente flex die te vinden is in de gelijmde verbindingen van traditionele driedelige sturen, wat resulteert in een stuur dat zowel licht als stijf is.

“Met het nieuwe Cadex AR stuur brengen we de innovatieve fabricagetechniek uit één geheel, die voor het eerst op het Cadex Race stuur werd geïntroduceerd, naar de allroad-ervaring.” zegt Jeff Schneider, Global Head of Product voor Cadex. “Het resultaat is een superlicht maar ultrasterk stuur van minder dan 200 gram dat ergonomische vormgeving combineert met voldoende back-sweep om de rijder iets rechterop te zetten en precies genoeg flare om volledige controle onder alle omstandigheden te leveren.”

Belangrijkste kenmerken zijn onder meer:

 • 8 graden flare en 3 graden outsweep
 • Biedt totale controle op ruige wegen en verschillende ondergronden, terwijl het comfort tijdens je dagelijkse ritten wordt verhoogd.
 • Stuurbocht met 40mm verlengde uiteindes
 • Voegt maximale stabiliteit en hefboomwerking toe voor meer vertrouwen bij het sprinten en afdalen.
 • Korte reach en compacte stuurbocht
 • Een reach van 70 mm en een drop van 115 mm diep maken het wisselen van rijpositie snel en eenvoudig.
 • Constructie uit één geheel
 • Een geavanceerd fabricageproces uit één geheel biedt uitstekende stijfheid en duurzaamheid bij een ultralicht gewicht.
 • Di2-compatibel
 • Compatibel met Shimano Di2 bar-end style junction (EW-RS 910).

Technische specificaties:

 • Carbon stuur uit één geheel
 • Klemdiameter: 31,8 mm
 • Breedte (remgreep tot remgreep): 400 mm | 420mm | 440mm | 460mm
 • Breedte (uiteinde stuurbocht tot uiteinde stuurbocht): 460 mm | 480mm | 500mm | 520mm
 • Flare: 8 graden
 • Outsweep: 3 graden
 • Backsweep: 3 graden
 • Drop: 115 mm
 • Reach: 70 mm
 • Gewicht: 185g (400mm) | 190g (420mm) | 195g (440mm) | 200g (460mm)
 • Adviesverkoopprijs: € 349,95

Voor meer informatie klik je op:
https://www.cadex-cycling.com/nl/showcase/cadex-ar-handlebar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *