WTB komt met nieuwe Tire Sealant

WTB’s “TCS” Tubeless Tire Sealant is een betrouwbare, grondig geteste sealant die WTB’s gepatenteerde TCS-systeem van tubeless banden, velgen, wielen, ventielen, tape en dichtingsproduct volledig afmaakt tot een totaalpakket.

WTB’s gepatenteerde formule repareert snel 6 mm (¼”) gaatjes door vezels en kristaldeeltjes in het gaatje in te kapselen, waardoor een flexibele, langdurige reparatie ontstaat. TCS Tubeless Tire Sealant maakt gebruik van een ammoniakvrij tackificatieproces om lekken te dichten in plaats van de verdampende effecten van veel ammoniakhoudende formules. Daardoor presteert de dichtingspasta beter in natte, onverbiddelijke omstandigheden waar andere dichtingspasta’s moeite hebben met stollen door de minimale verdamping. WTB sealant bevat ook synthetische latex om het risico op een allergische reactie te verminderen voor mensen met allergieën voor natuurlijke latex producten.

TCS Tubeless Tire Sealant is geoptimaliseerd voor temperaturen tot -9,4°C, wat de afdichting verbeterd zonder de formule aan te passen voor extreem koude omstandigheden.

Andere formules gebruiken vaak meer antivries om te kunnen werken in temperaturen tot 0°F of lager. Door hogere minimumtemperaturen te aanvaarden, kon WTB de afdichtingsprestaties verbeteren door de hoeveelheid antivries te verminderen en te vervangen door extra synthetische latex.

Sealant lijkt een vrij eenvoudig te ontwikkelen product. Het moet gewoon in een band zitten en lekke banden dichten, toch? Zelfs als het zo eenvoudig was, hadden ze geen zin om de formule van iemand anders te heretiketteren en het dan goed te noemen. Ze hebben hun afdichtingsmiddel twee jaar lang ontwikkeld en uitvoerig getest, zodat ze volledig overtuigd zijn dat TCS Tubeless Tire Sealant de beste optie is voor het snel en betrouwbaar repareren van ¼” (6mm) lekke banden.

TCS Tubeless Tire Sealant is verkrijgbaar in vier maten; 4oz en 8oz flessen voor het monteren van maximaal vier banden en grotere 16oz en 32oz flessen voor elke werkbank. Alle flessen zijn voorzien van maatverdelingen in zowel ounces als milliliters om gemakkelijk te kunnen bepalen hoeveel sealant er ingeschonken wordt.

De gloednieuwe TCS Tubeless Tire Sealant is momenteel verkrijgbaar in Europa en zal dit najaar in de schappen van fietsenwinkels in Noord-Amerika liggen.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.wtb.com/pages/tcstiresealant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *