Trek Checkpoint: Nieuwe kleuren en Shimano GRX afmontage

Mede door de stijgende populariteit van gravelrijden heeft de Trek Checkpoint in de laatste twee jaar een grote fanbase opgebouwd. Voor Trek voldoende reden om van juist deze fiets als eerst de nieuwe line-up te lanceren met hagelnieuwe kleuren en Shimano GRX afmontage.

Het alom gerenommeerde IsoSpeed decoupler dempingssysteem achter en de Stranglehold dropout waarmee de wielbasis verlengd of verkort kan worden blijven onveranderd. Never change a winning team, moeten ze in Wisconsin hebben gedacht.

Alle nieuwe modellen worden voorzien van Shimano GRX groepen, de groep die het Japanse merk specifiek heeft ontwikkeld voor gravel. De Checkpoint SL6 komt in een stoere Carbon Blue Smoke kleur en is afgemonteerd met Shimano GRX800 (vergelijkbaar met Ultegra niveau). De Checkpoint SL5 komt in een sjieke Dark Olive kleur en is afgemonteerd met een mix van GRX 800 (derailleurs) en 600 (overige items). De Checkpoint ALR5 is net als de SL5 afgemonteerd met een mix van GRX 800 en 600, terwijl de ALR4 overwegend GRX 400 componenten bevat. Shimano ontwikkelde het GRX platform zo, dat alle componenten uit de verschillende niveaus naadloos met elkaar functioneren. Trek heeft ervoor gekozen om bij verschillende modellen de GRX groepen te combineren om zo de allerbeste fietsen voor gravelliefhebbers te bouwen.

Het nieuwe kleurenpalet voor 2021 ziet er als volgt uit:
· Checkpoint ALR4: Dark Aquatic en Rage Red
· Checkpoint ALR5: Trek Black en Teal
· Checkpoint SL5: Dark Olive
· Checkpoint SL6: Carbon Blue Smoke
· Checkpoint ALR frameset: Teal
· Checkpoint SL frameset: Carbon Red Smoke

Bijzondere alleskunner
Door de brede inzetbaarheid van de Checkpoint heb je nog maar één fiets nodig. In de basis is de Checkpoint een echte gravelbike. Maar door de wielbasis langer te maken met de Stranglehold dropout heb je de Checkpoint in no time omgebouwd tot je ideale reisgezel voor lange afstanden met of zonder bepakking. Of je nu voor gravel of asfalt kiest, de Checkpoint heeft slimgeplaatste nokken voor het monteren van dragers, spatborden, bidonhouders en tassen. Met een bandbreedte tot 45mm kun je in elk gewenst terrein fietsen.

Carbon en aluminium frame
De introductie van de eerste carbon Checkpoint SL was in het voorjaar van 2018, gevolgd door de aluminium serie in datzelfde najaar. Voor modeljaar 2021 blijven deze platformen en framematerialen ongewijzigd: 500 series OCLV carbon voor de SL7, SL6 en SL5 en 300 Alpha Aluminium voor de ALR-series.

Nieuwe line-up modeljaar 2021:
Model, Kleuren, Adviesprijs
Checkpoint ALR4 Dark Aquatic & Rage Red € 1,899.00
Checkpoint ALR5 Trek Black & Teal € 2,199.00
Checkpoint SL5 Dark Olive € 3,199.00
Checkpoint SL6 Carbon Blue Smoke € 3,699.00
Checkpoint ALR frameset Teal € 999.00
Checkpoint SL frameset Carbon Red Smoke € 2,099.00

Complete line-up modeljaar 2021
Naast de nieuw geïntroduceerde Checkpoint SL6, SL5, ALR5 en ALR4 blijven de ongewijzigde SL7 en de AL ook deel uitmaken van de 2021 line-up voor de Trek Checkpoint.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/checkpoint/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *