WTB’s nieuwe 120tpi-banden met SG2-lekbescherming

Gravelbanden hebben zo nu en dan heel wat te lijden met al het steengeweld. WTB beschermd nu de gravelaars met de nieuwe SG2 compound en 120 tpi-karkas.Alle banden van 37 mm zijn nu hiermee uitgerust. Bijkomend voordeel, ze zijn ook nog eens lichter.

Naarmate tochten steeds ruwer worden en de bikers langere tochten maken wordt het gravelen taaier. En het is dan ook logisch dat de banden dat ook moeten worden. De nieuwe beschermlaag is een lichtgewicht, ultradunne nylon insert. Deze loopt van hiel tot hiel en zorgt dat de gehele band een extra lekbescherming krijgt.

Hoeveel duurzamer zijn ze precies?
Uit laboratoriumtests blijkt dat de toevoeging van onze hiel-tot-hartbeschermingslaag SG2 33% meer zijwandbescherming en 17% meer loopvlakbescherming biedt dan de standaard 60tpi-banden zonder SG2.
De nylonvezels van de insert hebben ook een uniek vlak profiel, waardoor er minder rubber nodig is om de openingen tussen de vezels op te vullen.
De verhoogde vezel/rubber verhouding helpt de lekbestendigheid te verhogen, terwijl het verminderde rubbergehalte het gewicht minimaliseert wat de levendigheid van de band ten goede komt

Hoewel SG2 in de eerste plaats een lekbeschermingslaag is, verbeteren de dicht geweven vezels ook het mogelijk ontsnappen van lucht via de zijwand van de band.

“In plaats van alleen maar een lekbescherming toe te voegen aan onze 60tpi-grindbanden en deze goed te noemen. Willen we de duurzaamheid verhogen, de rijkwaliteit verbeteren en het gewicht minimaliseren”, legt Clayton Wangbichler, WTB’s productmarketing manager, uit.
“We zijn niet bereid om genoegen te nemen met iets minder dan optimaal. We hebben de testgegevens van het lab geanalyseerd en duizenden kilometers op een groot aantal verschillende karkas- en lekbeschermingsconfiguraties gezet voordat we onze huidige specificaties afronden.”

De nieuwe gravelbanden van WTB zijn uitsluitend verkrijgbaar met zwarte zijwanden en zien slechts een gewichtstoename van 5-10% ten opzichte van hun 60tpi tegenhangers zonder lekbescherming. Alhoewel onze keukenweegschaal bij de WTB Riddlers anders aangeeft. Hier is de nieuwe 120 tpi SGS variant zelfs 45 gram lichter dan de oude 60 tpi versie

Dit vertaalt zich in een gewichtstoename van 15-50 gram, afhankelijk van de breedte van de band. Alle bekende 60tpi-banden die gravelaars in het verleden gebruikten, zijn nog steeds verkrijgbaar met een adviesprijs van €52,25.

De nieuwe SG2-Protection 120 tpi gravelbanden komen op een adviesprijs van € 59,85 en zijn verkrijgbaar vanaf half oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *