ERE introduceert unieke Tenaci Gravel Bar Covers

Wat zou er gebueren als je de grips van een mountainbike combineerd met een stuurlint van de race- of gravelbike? Bij Ere hebben ze handvatten en stuurlinten eens goed bekeken. De bestaande concepten gecombineerd en in een geheel nieuw product gegoten: de Ere Tenaci Handlebar Grip Gravel.

Het concept is als volgt: voor cruisen en klimmen met een hogere cadans wordt vaak het bovenste deel van het stuur gebruikt. Daar wil je een stuurlint dat dunner is, meer grip biedt en tegelijkertijd comfortabel aanvoelt. Maar wanneer je onderin de beugel wilt zitten voor een stevige klim en meer kracht wilt zetten, wil je een nóg betere grip op het stuur. Daarom hebben wij het nieuwe Tenaci Bar Cover-concept ontworpen. De Tenaci Handlebar Grip Gravel is een klassiek stuurlint, gecombineerd met een unieke bar cover dat je over het uiteinde van je stuur schuift, tot aan de shifters. De cover biedt niet alleen de ultieme grip op je fiets, maar beschermt je stuur ook tegen zijdelingse botsingen.

Altijd grip, ook tijdens de slechtste weersomstandigheden:
Om de beste grip te kunnen bieden, hebben we ons laten inspireren door de natuur. Moeder Natuur weet soms de grootste uitdagingen voor onze voeten te werpen, maar de natuur biedt gelukkig ook mooie oplossingen. De groeven in het ‘Terra’-patroon op de Tenaci Handlebar Grip Gravel doen denken aan een opgedroogde rivierbedding. De groeven maken de grip vrij van modder en ander vuil wat tijdens slechte weersomstandigheden op je stuur terecht komt. Net als de kanalen in die rivierbedding, die het water bij een hevige regenval weer naar de rivier leiden. Dit zorgt ervoor dat je altijd goed contact hebt met het stuur en nooit de controle verliest, hoe slecht de weersomstandigheden ook zijn.

Voorkomt wegglijdende handen:
Niet alleen het Terra-patroon zorgt voor de ultieme grip op het stuur – we hebben ook naar de vingerpositie gekeken. De “knuckleheads” op de Handlebar Grip Gravel zijn voorgevormde inkepingen en bevinden zich op de perfecte plek, zodat je vingers er goed invallen. De “knuckleheads” voorkomen dat je handen wegglijden bij regen en modderige omstandigheden.

Daarnaast is het ene stuur het andere niet. Met een totale lengte 225 mm past de Tenaci Handlebar Grip Gravel op de meeste dropbars. De cover is makkelijk op maat te snijden met behulp van de 8 snijlijnen.

Smooth line wrap en Single Sheet stuurlint:
De Tenaci Handlebar Grip Gravel wordt geleverd met een klassiek stuurlint, gebaseerd op de Explorator Bar Tape. Voor het bijgeleverde stuurlint maken we gebruik van Smooth line wrapping en Single Sheet.

  • ImageSmooth Line Wrap betekent dat het 35 mm brede stuurlint is voorzien van een afgeschuinde kant, waardoor het gewikkeld kan worden zonder oneffenheden. Het voelt aan als één doorlopend oppervlak.
  • ImageLaminar Sheet betekent dat het stuurlint is gemaakt van een gesmolten PU & EVA schuimlaag, waardoor het ultrazacht en fijn aanvoelt, vooral als je zonder handschoenen rijdt.
  • ImageDaarnaast heeft het stuurlint een durometer van 80D. Dit is de beste hardheid om de druk van het bovenlichaam op het stuur via de armen en handen goed te ondersteunen.

Gravelen heeft de laatste jaren een vlucht genomen – een discipline die nog voortdurend aan het evolueren is. Het brengt het beste van mountainbiken en wielrennen bij elkaar. Om de gebruikservaring ook voor de gravelaar zo goed mogelijk te maken, zijn nieuwe oplossingen en ideeën nodig. De Tenaci Handlebar Grip Gravel is één van die nieuwe, kleine innovaties die ervoor zorgen dat iedere gravelrit, je beste avontuur is.

De adviesprijs van het Ere Tenaci Gravel Bar Covers bedraagt € 34,95.

Ga voor meer informatie naar:
https://www.ereresearch.com/products/ere-tenaci-bar-tape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *