Canyon ‘Unleashes’ nieuwe gravelbike! De Grizl

Er is de afgelopen jaren veel over gravel gezegd. Eén ding is echter zeker, gravel is volledig ingeburgerd en ‘here to stay’. In 2018 werd de Grail gelanceerd, de bike die stond voor de gedurfde benadering van Canyon in de nieuwe wereld van gravel. Nu is er de Grizl.

Met de revolutionaire Dubbeldekker cockpit hadden ze een enorme impact op de fietswereld. De Grail is licht, soepel, efficiënt en ronduit snel. Het zette een nieuwe standaard voor prestaties op onverhard terrein, gravel en asfalt.

Dus, waarom een nieuwe gravelbike? Dat is makkelijk: omdat er een grote verscheidenheid is aan terrein, rijstijlen en gravelrijders, is er niet één gravelbike die voor iedereen geschikt is. Er is geen wondermiddel en net als bij mountainbiken gaat het om het juiste materiaal voor het juiste parcours. Daarom zien we gravel bij Canyon niet langer als één product, maar als een hele wereld. Van snelle, capabele all-road fietsen tot XC mountainbikes, wij geloven dat je een volledig aanbod nodig hebt om iedere gravelrijder tegemoet te komen.

Dat gezegd hebbende, creeërden we de Grizl als antwoord op een simpele vraag: hoe kunnen we het gravel spectrum uitbreiden om meer gravelrijders te bereiken. Er is behoefte aan modulariteit; mensen willen zelf hun set-up kunnen bepalen. Of het nu gaat om bikepacking, racen of gewoon een leuk rondje door het bos, we wilden meer mensen, meer keuzes geven. We zagen ook het zogenaamde ‘Underbiking’ steeds meer voorkomen; drop-bar rijders die steeds technischer terrein toevoegen aan hun gravelroutes. Deze behoeften hebben we meegenomen in de ontwikkeling van een tweede gravel familie als aanvulling op de Grail.

Het resultaat is de Grizl: onze interpretatie van een ‘do-anything, go-anywhere, all-you-might-ever-need’ gravelbike. Met alles erop en eraan voor onvergetelijke ritten. Van grote dagtochten tot tochten van een week: de Grizl brengt de functionaliteiten van een Zwitsers zakmes en ons bewezen performance DNA. Thuis op het ruigere terrein, uitgerust voor echt avontuur.

De Grizl is verkrijgbaar in twee platforms: de Grizl CF SL, en de premium CF SLX met een superlicht 950 gram carbon frame (gelakt, maat M, inclusief kleine onderdelen). Alle modellen zijn voorzien van de nauwkeurige gravel-geometrie die we oorspronkelijk voor de Grail ontwikkelden. Om iedereen een consistente rijdynamiek te

geven, bieden we de Grizl aan in zeven framematen (2XS – 2XL). Voor het optimaliseren van het rijgedrag van kleinere rijders worden er voor de 2XS en XS fietsen kleinere 650B-wielen gebruikt en voor de grote maten is de Grizl uitgerust met 700C-wielen.

Voor het veeleisende off-road terrein monteren we bredere banden; alle Grizl-modellen worden standaard geleverd met 45 mm banden op tubeless-ready velgen. Er is ruimte voor 50 mm voor degenen die nog breder en nog ruiger willen gaan. De Grizl heeft twee mounts op de voorvork, één op de bovenbuis en een derde bevestiging voor een bidonhouder op de onderbuis (alleen CF SL-modellen), zodat al het gereedschap, reserveonderdelen, kleding en het water dat je nodig hebt kan worden meegenomen.

De Grizl is maximaal veelzijdig en heeft componenten en features die ongekend zijn voor een Canyon gravelbike.
Voor meer vertrouwen op de technische trails is er de interne routing voor een volledige dropper post compatibiliteit. De Grizl is er zowel in 1-by als 2-by met Shimano GRX en Campagnolo Ekar.

Tenslotte hebben we samengewerkt met Apidura, om een tassenset op maat te maken voor de Grizl. De Apidura X Canyon tassen zijn klaar voor avontuur en net zo prestatiegericht als de Grizl. De tassen zijn geïnspireerd op de Apidura’s Race en Backcountry modellen en zijn licht, waterdicht en robuust genoeg om alles aan te kunnen. Van een uurtje fietsen tot een gravelrace van 200 mijl. De collectie is exclusief verkrijgbaar op de website van Canyon en Apidura.

Het instapmodel Grizl CF SL is verkrijgbaar tussen € 1.999 en € 2.699, en het topmodel Grizl CF SLX heeft een prijs tussen € 4.499 en € 4.599. Alle zeven modellen van de Grizl-familie zijn vanaf 11 mei verkrijgbaar, exclusief bij canyon.com.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.canyon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *