Nieuwe Sigma ID. Free & ID Tri.

Met de introductie van twee nieuwe high end GPS multisport sporthorloges wordt het assortiment iD.S van Sigma Sport verder uitgebreid. De iD.Tri is speciaal voor de triatlon ontwikkeld, terwijl de iD.Free als veelzijdig multi-sporthorloge geschikt is voor vele sporten.

Beide horloges overtuigen met een compact ontwerp, goed afleesbare high res display, intuïtieve bediening en connectiviteit via Bluetooth Smart en ANT+. Zo kunnen de iD.TRI en iD.FREE met de smartphone alsmede met externe sensoren (hartslag, snelheid, trapfrequentie, vermogensmeter) worden gekoppeld. Tevens beschikken ze over een USB-interface voor de snelle communicatie met de PC. Voor beide horloges staat voor het instellen van de trainingsweergave alsmede het uitlezen en analyseren van de trainingsgegevens de gratis SIGMA DATA CENTER software en de SIGMA LINK app ter beschikking.

De multisport sporthorloges hebben hoogwaardige en comfortabele silicone armbanden in vier verschillende kleuren, welke makkelijk met slechts één klik gewisseld kunnen worden. Daarnaast kan elk gewenste 20 mm horlogeband worden bevestigd. Door hoogwaardige verwerkte materialen en 5 ATM waterdichtheid zijn de horloges robuust en weersbestendig en zijn licht van gewicht met slechts 42 gram. De eenvoudige menustructuur, het trilalarm alsmede de vier knoppen zorgen voor een eenvoudige bediening in elke situatie.

In het kort, beide GPS horloges beschikken over de volgende functies:
•GPS
•Optisch hartslag
•Optie ANT+ / BLE sensoren Snelheid, Cadence, Hartslag en Powermeter
•Crash Alert
•Smart Light
•Smart Notification
•Track navigatie en Komoot turn-by-turn aanwijzing
•24/ Activity Track incl slaapanalyse
•Weer Trend
•SnapOn Bike Mount
•High res display met mineraalglas
•Barometrische hoogtemeting
•Sport Profielen Zwemmen / Hardlopen / Fietsen, incl. bijhorende specifieke trainingswaarden

Specifieke functies iD.FREE (€ 169,95):
Multisport Watch, naast Zwemmen, Hardlopen, Fietsen ook voor bijv. Fitness, Hiken, Skiën/Snowboarden
Focus op Outdoor Sport / Multisport gebruik
•Geocaching
•ExerGames

Specifieke functies iD.TRI (€ 179,95 Basic, € 249,95 Set incl. sensoren):
Meer gericht op uitgebreidere training voor Zwemmen, Hardlopen, Fietsen en Triatlon/Duatlon/Run-bike-run
•Workouts (incl. inladen .FIT Workouts uit bijv. TrainingPeaks)
•Wedstrijdmodus (1 trainingsbestand van complete wedstrijd incl. transitietijd meting)
•Wedstrijdmodus individueel instelbaar bijv. Triatlon, Duatlon, Run-bike-run ect ect

Beide horloges beschikken over speciale functies, welke de sportbelevenis voor de gebruiker verrijken. Zo vereenvoudigt het Smart Light op het onderste deel van de behuizing op innovatieve wijze de trainingservaring, doordat het met verschillende kleuren lichtsignalen de doelzonetraining ondersteunt en turn-by-turn aanwijzingen alsmede Smart Notifications weergeeft. 

De Crash Alert zorgt voor meer veiligheid bij de training. Want met behulp van het Crash Alert herkennen de horloges zelfstandig een val en wanneer de gebruiker na 30 seconden niet reageert, informeren ze de vastgelegde
contactpersonen voor noodsituaties per sms. Hiervoor moeten de horloges met de SIGMA LINK app zijn verbonden. Tevens tonen de sporthorloges dan aan mensen die eerste hulp verlenen de belangrijkste gezondheidsgegevens alsmede de actuele GPS-positie. 
Bijzonder praktisch voor triatleten en wielrenners is de SnapOn Bike Mount, een intelligente stuurbevestiging. Deze maakt het mogelijk de horloges zelfs in triatlonwedstrijden snel en gemakkelijk op het stuur te monteren en zo tijdens het fietsen alle belangrijke waarden te kunnen bekijken.  

Om ervoor te zorgen dat de gebruiker altijd op zijn gewenste bestemming aankomt, navigeren beide horloges via Track-Navigation en de populaire wandel- en fietsroute-app van Komoot. Tracks kunnen zoals gebruikelijk via de DATA CENTER software of de SIGMA LINK app op de sporthorloges worden gedownload. Bij de Komoot-navigatie worden de turn-by-turn aanwijzingen direct op het horloge-display weergegeven, terwijl de smartphone in de achterzak kan blijven.
De iD.TRI en iD.FREE zijn uitgerust met de modernste techniek en leveren nauwkeurige en uitgebreide meetwaarden. Zo beschikken ze over GPS-meting, een 3-assig kompas, een bewegingssensor en barometrische hoogtemeting. Voor de hartslagmeting bevatten de horloges een hoogwaardige optische PPG-sensor, welke de hartfrequentie handig op de pols meet. Alternatief kan voor ECG-nauwkeurige hartslagmeting ook een borstriem worden gekoppeld. 

Daarnaast zijn de iD.TRI en iD.FREE niet alleen bij het sporten een betrouwbare partner, maar bewijzen ze zicht dankzij 24/7 Activity Tracking en slaapanalyse ook in het dagelijkse gebruik. Zo blijft de sporter te allen tijde geïnformeerd over zijn conditie.

De iD.FREE is vanaf 1 augustus 2019 online en in de vakhandel tegen een adviesprijs van € 169,95 verkrijgbaar. In de verpakking zijn de SnapOn Bike Mount en de USB (oplaad)kabel inbegrepen. De sensoren R1 DUO (hartslag) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie) zijn optioneel als accessoire verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.sigmasport.com/nl/produkte/wearables/id-series/id-series/id-free

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *