Waar GravelRacen aanstaande zondag?

Voor komende zondag staan er 2 gravelevenementen op het programma. De Mergel Heuvelland 2 Daagse organiseert een 80 km graveltocht en voor de tweede maal start de Strade Bianche “Peel en Hei” vanuit Asten.

Mergel Heuvelland 2 Daagse
Ben jij een echte gravel liefhebber? Dan kom je tijdens de Mh2d volledig aan je trekken.

Nieuw voor de zondag is een graveltocht van maar liefst 80 km! Nog geen gravel bike in bezit, geen nood, de tocht is ook prima te rijden met een mountainbike of crossfiets. O ja, de graveltocht is uitsluitend te rijden met GPS. Benieuwd naar de route?

Voor meer informatie klik je op:
https://www.mh2d.nl/routes/graveltocht-zondag/

Strade Bianche “Peel en Hei”
22-09-2019
Wat is Strade Bianche “Peel en Hei”?
Een toertocht (geschikt voor MTB, gravelbike, crossfiets en racefiets) over deels onverharde wegen door de prachtige natuur in het grensgebied van de Peel en de Kempen (zuid-oost brabant en midden-limburg). Start en finish zijn in Asten-Heusden.

Er kan gekozen worden uit 3 routes. 55, 80 en 135 km door de bossen, peelgebeiden en langs kanalen in het grensgebied van De Peel en De Kempen. 39 tot 50% (afstandsafhankelijk) gaat over onverharde wegen. (Ook geschikt voor Racefietsen met brede banden).

Aanpassingen t.o.v. vorig jaar
Dit jaar zijn wat aanpassingen aan de routes gedaan:
⦁ De korte route en de 135 km route doen niet meer de dorpskern van Heeze aan en de korte route is wat korter dan vorig jaar (55 km i.p.v. 65 km). De onverharde stroken op de korte route liggen beter gespreid over de route.
⦁ De langere routes gaan veel meer langs en door oorspronkelijk Peelgebied dan vorig jaar. De middellange route is iets langer dan vorig jaar (80 km i.p.v. 75 km). Dat betekent dat deze routes niet meer richting de Maas bij Neer gaan, maar door het Peelgebied tussen Meijel en Helenaveen en langs Nationaal Park De Groote Peel.

Natuurgebieden
De routes gaan door de vele natuurgebieden die de regio rijk is. De 55 en 135 km routes gaan door natuurgebieden Lieropsche Heide, Strabrechtse Heide, Herbertusbossen, Vroolijke Jager en Somerensche Heide. Deze routes gaan ook langs het kanaal Zuid-Willemsvaart.
De 80 en 135 km routes gaan door natuurgebieden Kleine Moost, Asbroekerheide, Waterbloem, Marisberg en Kwakvors en langs natuurgebieden Nationaal Park De Groote Peel, Scherliet en ’t Zinkske. Deze routes gaan ook langs de kanalen Zuid-Willemsvaart, Noordervaart, Afwateringskanaal, Kanaal van Deurne en de Helenavaart.
 
Voor meer informatie klik je op:
https://stradebianchepeelenhei.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *