Gravel Epic, non-stop gravelen

Gravel Epic is een solo, non-stop, gravelfiets uitdaging op epic routes en op adembenemende bestemmingen! Dit is een race serie voor doorgewinterde gravel fietsers. om de races extra uitdagend en spannend te maken zijn er punten te verdienen gedurende het seizoen.

Binnen elke leeftijdscategorie zullen de eerste top drie winnaars gekroond worden als Gravel Epic Queen en Gravel Epic King. Deze winnaars winnen onder meer gratis deelname aan alle races van het nieuwe seizoen om hun titel te verdedigen.

Elke race zal twee afstanden bieden: de “Epic Course” en de “Exploration Course”. De “Epic Course” is de hoofdrace voor de doorgewinterde racer en af te leggen in gemiddeld 10 uren. De “Exploration Course” is voor getrainde sportievelingen die wellicht wat minder afstand in de benen hebben. De afstand is korter en is net iets minder technisch, maar het is nog steeds een hele uitdagende route.

Veel meer dan racen op een fiets
Gravel Epic is een nieuwe gravel serie dat meer is dan een verzameling gravel races. Het is een evenement waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten, waar langblijvende herinneringen worden gemaakt en waar ervaringen samen worden beleefd. Ongeacht of gravel fietsers zichzelf -of hun vrienden-, ultiem hebben uitgedaagd, of gegaan zijn voor de winst… Boven alles gaat het om de onvergetelijke ervaring en plezier! De reis is de bestemming, de uitdaging is de prijs.

Gravel Epic Marrakesh Marokko 29 maart 2020
De openingsrace in maart 2020 is de ultieme kans om het prachtige en exotische Marrakesh te beleven. Bij aankomst zullen deelnemers direct de exotische sfeer van Marrakesh proeven vol met “soukh” markten, specerijen, exotische vruchten en handgemaakte kunst; waarna ons luxueuze glamping kampement aan de voet van de Atlas Gebergte op hen wacht.

Het race parcours zal zich uitstrekken over woestijnvelden tot de majestueuze Atlas bergen, het hoogste gebergte van Noord-Afrika dat reikt tot 4,000m hoogte. Na een zware maar geweldige beklimming zal de afdaling gemaakt worden naar groene valleien, waarna het gebergte wordt verlaten en de zonsondergang tegemoet wordt gereden via de Agafay woestijn.

Gravel Epic Mt. Etna Sicilië Italië 3 mei 2020
Fantastische gastronomie, heerlijke wijnen, en dramatische landschappen. De vulkaan van de Etna domineert het Siciliaanse landschap; zodra je op de luchthaven arriveert zal je de top van Europa’s enige actieve vulkaan hoogstwaarschijnlijk geneveld zien in een klein wolkendek.

Na een 15 kilometer lange beklimming zullen de gravelers een serie van kleinere afdalingen volgen, opgevolgd door extra kort klimwerk. Daarna zal het uitdagende parcours zich voortzetten door prachtige oude wouden die afgewisseld worden met woeste lava velden; een dramatisch contrast. Nabij de top van de vulkaan, op 1,800m hoogte, is het soms zelfs mogelijk dat de deelnemers de vulkaan horen rommelen. De berg Etna is een uitdagende race voor de doorgewinterde gravelaars!

Gravel Epic Bled Slovenië 7 juni 2020
Net buiten Bled -met het wereldberoemde meer- ligt het Triglac National Park in de Juriaanse Alpen, een droom voor wegcoureurs, mountainbikers, en nu ook voor gravel racers.
Bijna tweehonderd kilometer aan spectaculair uitzicht, prachtige beklimmingen en snelle afdalingen; de perfecte mix tussen asfalt en bospaden.

Het geluid van verkeer en de stad verdwijnen snel; binnen de kortste keren zullen de gravel racers niets anders horen dan rollende banden, draaiende kettingen en pompende hartslag tijdens deze race door adembenemende wildernis. Onderdeel van de uitdaging is om niet uit concentratie of van het parcours te geraken zodra nieuw oogverblindend natuurschoon opdoemt na elke bocht of klim.

Gravel Epic Girona Spanje 20 september 2020
Girona! Maar weinig locaties ter wereld brengen zoveel emotie teweeg bij fietsers van alle categorieën als fiets-Mekka Girona. Deelnemers zullen zelf ondervinden waarom zoveel professionele wielrenners -en voormalige profs- Girona als hun thuisbasis hebben gekozen.

Tegenwoordig komen steeds meer fietsers uit alle delen van de wereld naar de regio om de gevarieerde gravel routes te ervaren. Na een kort stuk asfalt uit de stad Girona, voert her race parcours langs oude middeleeuwse ruïnes, door historische dorpjes, naar lang gestrekte verlaten boeren wegen. De eerste steunpost met eten en drinken staat opgesteld naast een oude Iberische kerk na de eerste grote klim van de dag; racers zullen hier weer energie hervinden terwijl ze het adembenemede uitzicht op de bergen van Noord- Catalonië in zich op kunnen nemen.

Het Gravel Epic team staat waarborg voor hoge kwaliteit evenementen. De Gravel Epic race evenementen zijn ontworpen en ontwikkeld om atleten een unieke ervaring op te laten doen en langblijvende mooie herinneringen achter te laten.

Het Evenement
Gravel Epic is in 2019 gestart door Tim, Ralph, en Pascal toen ze besloten om samen uitdagende en internationale gravel race ervaringen te ontwikkelen; aansluitend op hun passie voor fietsen en hun wens om te racen op  adembenemende bestemmingen.

Voor hen is het een “way of life” en een mogelijkheid om nieuwe bestemmingen te ontdekken en daarbij gravel fietsers van over de hele wereld met elkaar te verbinden. Uitdagingen. Zelfontdekking. Vriendschap. Natuur… Dat zijn de kernwaarden waar Gravel Epic voor staat.

Voor meer informatie klik je op:
https://www.gravelepic.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *