De onderlaag bekijken van Megmeister Drynamo

Ook de wereld van de onderkleding staat niet stil. Megmeister, een Nederlands bedrijf van Jos Ruiterman, stuurde ons op pad met het Drynamo ondershirt. Een shirt die geen vocht zou vasthouden. We gaan het zien.

Voor degene die niet bekend zijn met Megmeister. Het is geen Duits bedrijf waar de naam je wel aan doet denken. Nee, het is bedrijf met Nederlandse wortels onder leiding van Jos Ruiterman. Een man met jarenlange ervaring in de sportkleding welke een paar jaar geleden voor zichzelf begon.

Drynamo:
Zoals je al kunt afleiden uit de naam gaat het over het dynamisch droog houden van je torso. Zodra je de kleding ziet valt dan ook het grote gehalte aan meshe vlakken op. Een hoog Freddy Mercury gehalte in het ondershirt om het zo maar te zeggen. En met een hoog opengewerkte stof komt direct een groot nadeel naar voren. Windbreker. In het voor- en najaar wil er wel eens een fris gure wind staan die door merg en been snijd. Dit shirt is dan ook gemaakt voor het zomerweer. Bij temperaturen van boven de 20 graden is het een prima ondershirt om de transpiratie af te voeren. Maar alles staat natuurlijk ook met de laagjes die je eroverheen draagt. Je kunt nog zo’n goed ondershirt hebben wat je wilt. Maar draag je een laagje eroverheen welke de transpiratie niet goed afvoert, dan blijft het vocht alsnog zitten. Gelukkig voor jullie hebben we een hele garderobe met prima fietsshirts welke hun werk goed doen.

Pasvorm:
Het shirt is verkrijgbaar in 2 maten. S/M en L/XL. Het valt niet te strak dus je kunt gewoon je gewone kledingmaat aanhouden. Bij onze lichaamsbouw zit het shirt netjes strak wat de transpiratie overdracht ten alleen maar ten goede komt. De stof voelt zacht en soepel aan en zit lekker als tweede huid. Qua dat betreft zijn we blij dat er afgelopen 10 jaar veel veranderd is in de onderkledingwereld.
Het rugpand is een stuk langer dan de voorkant wat fijn zodra je een All-Mountain short draagt in plaats van een bibshort. Ook blijft het shirt zijn lengte houden na een aantal keer wassen. Wel op 30 graden en niet hoger. Dat is slecht voor je fietskleding.

Onderweg:
Zodra we op pad zijn en en opgewarmd raken valt de werking van het shirt niet op. En dat is alleen maar positief. Het vocht wordt netjes afgevoerd en zodra we de gaskraan en hartslag flink opvoeren zweten we binnen no time peentjes. De torso wordt iets vochtiger maar wat opvalt is dat het shirt, zodra we het tempo laten zakken, snel opdroogt. En een droge torso koelt niet zo snel af als een vochtige. Vooral als er een voorjaarsbriesje staat.

Conclusie:
Een goede pasvorm en prima vochtafvoer voor temperaturen boven de 20 graden. Het design van het witte shirt zou wel wat meer flair kunnen gebruiken. We zijn in ieder geval positief verrast door het Nederlandse merk in onderkleding.

De adviesprijs van het shirt is € 64,95 en komt in de maten S/M & L/XL
Het shirt is verkrijgbaar in de kleur zwart, wit en blauw.

Voor meer informatie klik je op:
https://eu.megmeister.com/collections/cycling/products/mens-drynamo-cycle-short-sleeve-base-layer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *