Onderweg met de Cube Pure Ten rugzak

Een paar weken geleden gingen we op pad met een heuptas met 3 liter volume. Maar wat als je nu iets meer mee wilt nemen maar geen weekendtas nodig hebt. Wij gingen op pad met de 10 liter Cube Pure Ten rugzak.

Tijdens de zogenaamde rondjes om de kerk, tochten rondom huis en trainingsrondjes van een aantal uur volstaat een kleine rugzak prima. Vooral als je net als ons regelmatig van bike wisselt en je reservebandjes en onderdelen niet in een fiets specifieke frametas wilt laten zitten.

De Pure Ten heeft een opbergvolume van 10 liter en ruimte voor een waterzak van 2 liter. De waterzak is niet inbegrepen dus grijpen we in de diepvries naar een reserve. Gevuld met een paar liter water blijft er nog steeds 8 liter over om je spulletjes kwijt te geraken.

De rugzak bestaat uit 2 compartimenten met in het grootste compartiment een los inzetstuk waar de waterzak in valt. Mocht de zak per ongeluk gaan druppelen dan blijven je spullen in het grote vak droog omdat de ze van elkaar gescheiden zijn. De aanvoerslang van je waterzak loopt door het midden van de rugzak naar buiten. Zo kun je kiezen of je de slang links of rechts wilt dragen. De schouderbanden hebben aan beide kanten dan ook een klitteband flap zitten waar je de slang onderdoor kunt leggen zodat hij goed op zijn plaats zit.
In het grote compartiment zit een meshe zakje voor bijvoorbeeld je beurs, tevens is er een haakje voor je huis- autosleutels aan te hangen en een doorlopende uitsparing voor een flink formaat fietspomp achter te klemmen. En genoeg ruimte voor een paar reservebandjes, opvouwbaar windjack, armstukken en eten voor onderweg.

Mocht je teveel ruimte in de rugzak hebben dan kun je het grote compartiment wat verkleinen door de compressiebanden wat aan te trekken. Maar deze banden kun je natuurlijk ook gebruiken om je helm aan te hangen op het moment dat je door een leuk dorpje wandelt.

Het kleine zakje aan de voorkant is redelijk plat van formaat en kun je gebruiken voor een minipompje & telefoon, multitool en wat reepjes.

Het draagcomfort van de rugzak is prima maar voor de grote bikers met een lange torso kan de Pure Ten wel eens te kort zijn. Zijn kunnen beter voor een langer formaat rugzak kiezen zoals de Edge Twenty. De rugzakken zijn ontworpen met het Natural Fit systeem in gedachten en dat zie je ook terug aan het rugpand. 6 comfortabele inzetstukken zorgen ervoor dat de rugzak lekker op je rug draagt en niet op de wervels drukt. De inzetstukken zitten onder een ademende meshe verstopt waardoor je rug niet al teveel gaat zweten.
De borstband is over een lengte van 14 cm in hoogte verstelbaar zodat je het makkelijk aan je lichaam aan kunt passen.

De schouderbanden zijn ook gemaakt met een meshe stof net zoals de heupriem. Dit alles zodat de rugzak maximaal kan ademen en het geheel net wat comfortabeler aanvoelt. En met de zomers van afgelopen jaren is dat absoluut geen straf.

Conclusie:
En prima rugzak met een nette afwerking maar voor lange torso’s helaas aan de korte kant. Enige gemis wat we vonden is dat er geen zakjes aan de heupriem zitten voor een tooltje of een reepje in te doen. De rugzak is spatwaterdicht maar als het echt begint te gieten is een regenhoes bij de accesoires te vinden.

De adviesprijs voor de Cube Pure Ten rugzak bedraagt € 49,99 en komt in de kleuren zwart, grijs, rood en zand.
Voor meer informatie klik je op:
https://www.cube.eu/nl/gear/rugzakken/road/product/cube-backpack-pure-ten-sand/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *