Liberation Gravel Series Limburg 2020

Bijzondere Gravel Series Limburg 2020 “Liberation rides”

Voortbordurend op het succes van de GRAVEL SERIES LIMBURG in 2018 en 2019 organiseren ze in 2020 ook weer twee bijzondere gravel rides die gelinkt zijn aan het thema bevrijding. Deze LIBERATION-edities vinden plaats op zondag 10 mei (Start en finish Shimano Experience Center Valkenburg) en op zondag 13 september (Banholt). In september vieren we de bevrijding van Zuid-Limburg. Twee bijzondere momenten in de geschiedenis van ons land en regio waar we graag bij stilstaan.

Storytelling
De elementen voor deze tocht zijn weer aanwezig. Bijzondere ritten over de vele prachtige gravel en onverharde paden in het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Limburgse grensstreek. We passeren de vele plaatsen die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid. Hierbij valt onder andere te denken aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, Mesch het eerste Nederlandse dorpje dat bevrijd werd, de Siegfriedlinie en de vele monumenten die teruggrijpen op de historie van de Tweede Wereldoorlog. Hiermee wordt een nadrukkelijke link gelegd met het verleden, heden en toekomst op het gebied van gedenken, herdenken, bevrijding en vrijheid.

Nieuwe start en finishlocatie 10 mei
De start en finish van de Gravel Series op 10 mei vindt plaats bij het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul. Het Shimano Experience Center is ideaal gelegen tussen verschillende gravelroutes en biedt alle mogelijke faciliteiten voor de organisatie van het gravel evenement.

Routes
Voor de Liberation rides op 10 mei en 13 september hebben we maar liefst 4 routes in de aanbieding.
Nieuw is de familie ride waar we afgelopen jaar mee als proef mee zijn gestart. De route van de family ride wordt nu in z’n geheel uitgelijnd.

Family ride (20 km)
Nieuw is de uitgepijlde family ride route. Deze route is ideaal voor het hele gezin op haast alle types fietsen met profielband. De route is goed toegankelijk voor beginners en voor families die met de fietskar achter de gravelbike of MTB willen rijden.

Liberation ride (65 km)
Deze route is ook uitermate geschikt voor de beginnende graveller en voert langs bijzonder mooie plekjes in de gemeente Eijsden-Margraten. De 500HM zijn goed te doen en worden voldoende afgewisseld met snellere passages.

Crossborder ride (125 km)

Deze uitdagende ride voert over de landsgrenzen heen richting Belgie en Duitsland. Prachtige gravelpaden door het natuurschoon van onze provincie laten elk wielerhart sneller kloppen. Met 1400HM krijg je een mooie balans in vlak rijden en beklimmingen voor de wielen.

Ultimate ride (180 km)
De ultieme gravellride door Limburg en de grensstreek. Dit is de ride voor de echte gravellliefhebber. Bijna 1900HM wachten op je over de mooiste onverharde wegen die we hebben kunnen vinden.

Voor meer informatie en om je in te schrijven klik je op:
https://crossbordercycling.eu/project/gravel-series-limburg-2020-liberation-rides/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *