Ramses Bekkenk en Martin Schuttert rijden de elfstedentocht

Van 2012 tot en met 2016 was er de mountainbike Elfstedentocht als wedstrijd die de rijders in drie etappes in drie dagen over ruim 400 kilometer langs de elf Friese steden voerde. Martin Schuttert: ‘Met Stefan Vreugdenhil reed ik deze wedstrijd in 2014 en we kwamen als eerste weer terug in Dokkum. Het heeft  me ook altijd al mooi geleken om de Elfstedentocht een keer door een winterlandschap te rijden.

Afgelopen maandag lukte dat helaas nog niet want Ramses kon door de sneeuw de afsluitdijk niet over komen maar zaterdag konden we alsnog starten’.

‘Met een temperatuur van elf graden onder nul reden we om acht uur weg uit Dokkum, een mooie opkomende zon tegemoet. Het grootste deel hebben we over de weg gereden maar vanaf Oudkerk zijn we over het ijs naar Leeuwarden gereden en ook na Franeker en Bartlehiem hebben we een stuk ijs meegepakt.

Mooi om Friesland in de sneeuw te zien en voor ons een mooie trainingsrit in deze wedstrijd loze periode. In totaal reden we 218 kilometer en door het betere ‘brommerwerk’ van Ramses waren we ruim binnen de acht uur weer terug in Dokkum om aan te schuiven voor een uitsmijter met kaas!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *