Een moment met de Lezyne Torque Drive

De Lezyne Torque Drive is een torsiestang momentsleutel voor, uiteraard, onderweg en misstaat niet in de werkplaats. Handig voor het monteren van carbon onderdelen. Maar weer gewaarschuwd. Eenmaal een kleine momentsleutel gebruikt, dan wil je niet meer zonder.

Wij houden van multitools en zeker als ze er gelikt uitzien. Dat is zeker zo bij de producten van Lezyne. Uit de doos toont zich een etui waar de momentsleutel, bitjes en handgreep in zitten. Alles in mooi zwart en goud geanodiseerd aluminium met zwarte chroom vanadium stalen bitjes. Een hoge bling factor al om al.

Torsiestang:
De Lezyne Torque Drive is een torsiestang momentsleutel. Wat een Torsiestang is? Een torsiestangsleutel werkt heel anders dan de “klik” momentsleutels waar je op voorhand het aantal Nm instelt en dan een “klik” hoort. Nu draai je gewoon aan de bout totdat de markering in dezelfde lijn staat van het gewenste aandraaimoment. En de markering zijn mooi uitgelaserd en wit gemaakt zodat het duidelijk is wat je aan het doen bent.

Een voordeel van de torsiestangs momentsleutels is dat deze, door het weglaten van het klikmechanisme, een heel stuk kleiner uitgevoerd kunnen worden en dus niet teveel ruimte in beslag nemen. Ideaal om in je koffer te stoppen tijdens fietsvakanties of in de gereedschapskast in de werkplaats te leggen.

Bitjes en moment:
De Torque Drive heeft een moment van 2 – 10 Nm. Dit is genoeg voor bijna alle onderdelen op je bike. Voor hem te gebruiken moet je eerst een dopje uit het handvat schroeven, het handvat door de momentsleutel halen en het dopje er weer opschroeven. In de garage is dit niet zo’n issue maar ben je onderweg op de trails dan is het schroefwerk niet heel praktisch. Vooral niet als het modderig en vies weer is. Dan is het beter om gewoon een multitool zoals de Lezyne Super V.

Daarentegen zodra je een weekend weg bent of op vakantie bent is dit een ideale tool. Niet voor het losdraaien van onderdelen want daarmee kun je op een vrij simpele manier de tool vernaggelen. Losdraaien dus altijd met een andere tool en vast met de momentsleutel. Over het punt van 10 Nm trekken is, zoals zelf al kunt verwachten, ook slecht voor je tool.

De bitjes zijn gemaakt van Chroom Vanadium staal en van goede kwaliteit zodat je er jarenlang plezier van hebt. In de kop van de momentsleutel zit een magneet zodat de bitjes goed en stevig vast klikken en er tijdens gebruik niet uitvallen.

De volgende bitjes zitten in de etui:
2, 2.5, 3, 4, 5 & 6mm inbussleutel, T10, T25 & T30 torx, een platte kop en kruiskopschroevendraaier.

Qua gewicht daarentegen weegt de tool niet veel. Met 192 gram is deze lichter dan de meeste, grote, multitools. Stop een paar bandenlichters en minipompje bij de etui en je bent klaar om te gaan.

Conclusie:
De Lezyne Torque Drive is een mooie en lichtgewicht momentsleutel met hoge afwerking zoals we van Lezyne gewend zijn. Opgeborgen in een bijgeleverde etui met extra opbergmogelijkheden is het een gemak onderweg, in de werkplaats of op vakantie.

De adviesprijs van de Lezyne Torque Drive bedraagt € 51,95

Voor meer informatie klik je op: https://ride.lezyne.com/collections/multi-tools-category/products/torque-drive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *