Met Zwift naar Japan, de nieuwe wereld. Makuri eilanden

Het weer blijft nog steeds nat en koud en de mooie lentedagen laten wel op zich wachten. Maar vanaf afgelopen week heeft Zwift er weer een nieuwe wereld bij. Tijd om de Wahoo Kickr aan te zwengelen en een rondje door Japan te maken.

Zwift, het online wereldwijde fitnessplatform, heeft vandaag zijn nieuwste virtuele reisbestemming geopend, Makuri Islands. Makuri-eilanden is een geheel nieuwe Zwift World die klaar is voor toekomstige uitbreiding. De eerste kaart binnen makuri-eilanden is Yumezi, een fantastische bestemming op het platteland, geïnspireerd door de Japanse cultuur.

De geest van een oud land roept. De rustige bossen van Yumezi zijn al jaren stil, maar vanaf vandaag zal een nieuwe energie worden gevoeld omdat de wegen en gravelpaden worden geopend voor Zwifters voor verkenning per fiets of te voet. Yumezi (yu-meh-zi ᐧ 夢路) betekent “pad naar dromen.” Yumezi is een Japanse haiku-geïnspireerde naam, met zijn twee personages (夢路) ontleend aan een gedicht van de beroemde dichter shiki Masaoka uit het Meiji-tijdperk.

Yumezi heeft een breed scala aan wegtypen, van krappe, vlakke, kronkelende wegen, ideaal voor snelle races tot onverharde wegen en geplaveide marktstraten.

Zwifters die de nieuwe kaart verkennen, ontdekken weelderige groene velden, ginkgobossen vol leven en mystieke wezens, kersenbloesembomen, stromende watervallen en oude tempels. Deze nieuwe kaart is er echt een voor de zintuigen, dus waarom ‎‎verberg je je scherm‎‎ niet (door middel van het indrukken van de H knop) voor de eerste rit en geniet je van het landschap?

Makuri beschikt over 8 nieuwe routes over 80 kilometer nieuwe wegen:

  • Sea to Tree (3,3 km / 108 m hoogte) ‎‎- Een korte, uitdagende klim vanuit het rustige vissersdorp.
  • Kappa Quest (9.1km/140m hoogte)‎‎ – Deze schilderachtige lus is gevuld met tempels en heiligdommen.
  • ‎‎Chain Chomper (13.6km/184m hoogte)‎‎ – Twee uitdagende KOM’s en een Sprint, test je uithoudingsvermogen op het platteland.
  • ‎‎Countryside Tour (15,9 km / 185 m hoogte) ‎‎- Van landbouwgronden tot mystieke bergen, deze lusvormige route is de perfecte manier om het platteland te bezoeken!
  • ‎‎Flatland Loop (13km/99m hoogte) ‎‎- Een zachte en vlakke route kronkelend rond het platteland.
  • ‎‎Two Village Loop (12.8km/88m hoogte) ‎‎- Verken twee dorpen terwijl je door dit uitdagende circuit fietst.
  • ‎‎Spirit Forest (8.5km/135m hoogte) ‎‎- Slijp je een weg door deze mystieke figuur 8. Bezoek ’s nachts en rijd met de geesten!
  • ‎‎Three Village Loop (10.6km/93m hoogte)‎‎ – Klim, sprint en verken drie unieke dorpjes in één keer.

Verken alle verse wegen van Yumezi van 20-30 mei 2021, wanneer de Makuri-eilanden beschikbaar zijn als een speciale gastwereld op het zwift-startscherm.

Vanaf 1 juni is Yumezi beschikbaar voor regelmatige rotatie. ‎
Lees hier meer over de kaart en de inspiratie‎:
https://www.zwift.com/eu/yumezi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *