61 kilometer gravelen door de Meinweg

Vanuit Manege het Venhof in Herkenbosch starten de 3 gravelroutes welke door de Nationaal Park De Meinweg leiden. 61, 88 of 127 km in lengte. Voor een korte impressie kozen we voor de 61 km.

En met het weer van afgelopen maanden was dat dan ook meer dan genoeg. Bijna alle paden in Nederland zijn op moment van schrijven dan ook doorweekt en de gravelpaden door de Meinweg zijn redelijk zwaar. Al met al valt het met de nattigheid nog mee en verdwijnen de kilometers gestaag onder de banden.

We vertrekken vanuit Manege het Venhof en schieten per direct de paden op. In de richting van Swalmen volgen we de onverharde knooppunten route waarvan sommige paden niet breder zijn dan 1,5 meter. De route slingert rustig, verlaat het knooppunten netwerk en met een enkele heuveltjes rollen we voorbij Swalmen.

Hier volgen we voor een lange tijd de brede gravelpaden en krijgen leuke klimmetjes waar we de Canyon Inflite even lekker de sporen geven en binnen no time boven zijn. De zon laat zich gelukkig vanuit zijn betere kant zien en tussen de kale bomen door zien we schitterende reflecties in de diverse vennetjes welke ontstaan zijn door de regen van afgelopen tijd.

Het Nationale park is heel mooi om doorheen te fietsen en we komen slechts een paar kilometer asfalt tegen. De tarijke bossen zijn wat kaal en we kijken dan ook overal doorheen. Het is nu al een mooie route en over een paar maanden zal deze dan ook alleen maar mooier zijn.

Zo nu en dan krijgen een stukje singletrack en deze zijn van zulke aard dat ze met een lichte gravelracer zeer goed te doen zijn. Je hebt dus geen Bad-Ass gravelbike nodig om hier lekker rond te trappen.

Geen Bad-Ass Gravelbike maar een Canyon Inflite. Knetterhard maar bloedsnel

61 zware kilometers en 297 hoogtemeters later arriveren we weer bij Manege het Venhof. Tijd voor een bak koffie met vlaai. Want dat gaat er wel in na vandaag.
We gaan hier komend voorjaar en zomer nog zeker terugkomen want het is een schitterend gebied om te gravelen. Dan niet voor de korte route maar de 88 en 127 gaan er dit jaar nog aan geloven.

Met dank aan www.gravelrides.cc voor het beschikbaar stellen van de gpx tracks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *