Alles op je frame met Rapstrapz

Bikepacking is hot en je bike volhangen met spullen ook. Zadeltasje zoals we ze vroeger kenden zijn dan weer taboe. Maar een subtiele band waar je, bijvoorbeeld, je reserveband en pompje in hangt is dan weer in orde. Wij monteerden de Saddle en Mega mount van Rapstrapz.

Rapstrapz is een Zuid Afrikaans bedrijf welke sinds een tijdje “een verkleinde versie van het zadeltasje” maakt. De Rapstrapz komen tegenwoordig in 4 soorten. De Mega mount, met een extra lange klittenband lint. De Saddle mount bevestig je aan het zadel. De Tube mount gaat rond de buizen en sinds kort is er ook de Tool mount welke geschikt is voor, de naam zegt het al, je gereedschap.

Waar zijn de Strapz nu eigenlijk voor geschikt?
Nu is de Saddle mount een mooie plaats om je reserveband te plaatsen. Een mtb band met CO2 patroon past er makkelijk in. Maar uiteraard willen wij meer en met een beetje pas en meetwerk krijgen we er ook 2 binnenbanden in voor de gravelracer.
De Strapz zijn eigenlijk niet veel meer dan een lang stuk klittenband met een oogje en 2 rubberen banden.

De eerste keer is het even kijken hoe het werk maa dat stelt eigenlijk weinig voor. Je legt het klittenband op de rug, stopt de binnenbanden door de rubberen banden, monteert het ding onder je zadel en je bent klaar voor vertrek.
Uiteraard kun je de Strap ook op andere plaatsen monteren zoals onder of op je frame. De mogelijkheden worden alleen begrenst door je eigen creativiteit.

We hebben de Strapz ook al een paar keer gebruikt tijdens een fietstocht met de gewone fiets. Reservebandje en pompje monteren op het frame en klaar voor vertrek. Qua beschadigingen aan het frame hebben we niets op kunnen merken. De klittenband strip heeft dan ook een siliconen beschermlaag aan de binnenkant zitten. Deze zorgt er tevens voor dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten. En geen beweging betekend, geen krassen of schuurplekken.

Saddle mount:
De Saddle Mount is de kleinste van de twee en heeft plaats voor 2 reservebanden of 1 reserveband samen met een paar CO2 cartridges.

Tube mount:
Het middelste broertje van de familie. Er past zelfs een bidon door de rubberen banden. Ook is deze variant prima geschikt om een jasje, armstukken en pompje mee te monteren.

Mega mount:
De Mega mount heeft dezelfde opslagcapaciteit als de Saddle mount met als grootste verschil dat het klittenband lint een heel stuk langer is.

Tijdens het biken hebben we slechts een nadeel gevonden aan de Strapz. En dat is het feit dat je spullen blootgesteld worden aan de elementen. Op het moment dat je lekker aan het knallen bent en door de modder schiet. Dan zit de Saddle mount ook onder de modder. In de zomer niet zo’n probleem maar in de winter zullen we daar minder blij mee zijn. Ach, dan monteren we het zaakje toch gewoon aan het frame.

Conclusie:
Een lichtgewicht product, van 20 gram, welke een prima vervanger van een zadeltasje kan zijn. Met een beetje creativiteit voor diverse doeleinden toepasbaar.

De adviesprijs voor de Rapstrapz Mega, Saddle of Tube mount bedraagt € 19,99

Voor meer informatie klik je op:
https://www.rapstrapz.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *