Je fiets op slot met de Masterlock Street Cuff

Stel: Je bent op vakantie, wilt een dorpje bezoeken en gaat samen met je partner en fiets er op uit. Nu wil je natuurlijk wel je stalen ros veilig, en een beetje in de kijker, wegzetten. Wij werpen een blik op de Street Cuff van Masterlock.

Wat uiteraard direct opvalt is de uitstraling van het slot. De Street Cuff ziet er, zoals zijn naam ook aan doet, uit als de handboeien welke de Politie gebruikt. De 8200 versie heeft één schakel waarmee de boeien met elkaar verbonden zijn. Dit heeft als voordeel dat niet veel ruimte tussen schakel en boei is om een zware betonschaar tussen te wurmen. De Cuffs hebben een totale lengte van 36 cm wat net genoeg is om je frame aan een lantaarnpaal vast te maken of om twee bikes met de frames aan elkaar te koppelen.

Om je frame te beschermen zijn de stalen boeien omhuld met een dikke rubberen laag. We hebben diverse bikes, van staal tot carbon, op slot gedaan en nergens een lakbeschadiging gevonden.

De Cuffs worden gemaakt van gehard, gelamineerd staal en de scharnierende schakel is ook gehard. Dit maakt het slot een stuk moeilijker om door te knippen. Sowieso om doorknippen te voorkomen laat je het slot een beetje hangen. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste kracht met een schaar wordt uitgeoefend zodra deze op de grond wordt gezet. Uiteraard kun je met een goede slijptop alles kapot maken en we raden het dan ook niet aan om je bike ’s nachts aan een paal te laten staan.
Zet je fiets gewoon een beetje in de kijker als je een dorpje bezoekt of lekker aan de boulevard een drankje nuttigt.

Het slot laat zich makkelijk dubbelvouwen en past met gemak in je rugzak. Het is, uiteraard, geen lichtgewicht dus tijdens het echte fietswerk laat je hem gewoon lekker thuis of in de auto.

De werking van het slot spreekt voor zich. Een sleutel voor het slot te openen maar om hem op slot te doen heb je geen sleutel nodig. Je druk gewoon het knopje in zodra je de fiets geparkeerd hebt en hij zit op slot.
Over de levensduur van het slot en sleutelmechanisme kunnen we tot nu toe niet zoveel zeggen maar na multitallen keren open en dichtdoen is er nog niets aan de hand.

Conclusie:
Een solide en stoere uitstraling maken het samen met het compacte model een goed slot voor kleine uitstapjes in dorpjes en steden. We willen ons bikes natuurlijk niet te lang alleen laten.
De adviesprijs van de Masterlock Street Cuff 8200 bedraagt € 85,39

Voor meer informatie klik je op:
https://nl.masterlock.eu/huis-privé/product-7xq0/8200EURDPRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *