Koele armen en torso met de Megmeister Ultrafris Pro Cool

Pro Cool armstukken en jersey welteverstaan. Megmeister, bekend van de onderlaagjes brengt het nieuwe Ultrafris jersey welke verkoeling belooft tijdens het fietsen. En dat konden we afgelopen zomer wel gebruiken.

En misschien ook in de nazomer want een ding is zeker, er is niets zo veranderlijk als het weer. Misschien de garderobe en kleding van bikers maar dan heb je het ook wel gehad. Zo ook de fietsstijl. Je ziet inderdaad een foto met een dikke YT op de achtergrond. Klopt helemaal. Maar onderstaande is natuurlijk ook van toepassing op het gravelgebied.

Ultrafris:
Wat is nu precies de Ultrafris Pro Cool jersey? In het kort. Dit is een stof welke je zweet gebruikt om het lichaam af te koelen. Zoals we ooit geleerd hebben is transpireren niets anders dan het koelen van je lichaam. De Ultrafris lijn zorgt dat het zweet niet meteen naar de buitenlucht wordt doorgezonden maar blijft “plakken” op de vezels.

Nu hoor ik je al denken: “ja, maar als ik een katoenen shirt aan doe zweet ik me per direct te barsten en wordt het shirt ook zeiknat.” Klopt helemaal maar zo simpel zit de Freeze technologie niet in elkaar. Er is wel zeker over nagedacht want ondanks dat de techniek door zweet geactiveerd wordt heeft het wel een “snel drogende functie”. En hier komt een groot gedeelte van de koeling vanaf. Het is namelijk niet alleen het zweten wat zorgt voor verkoeling maar tevens het omzetten van vloeistof naar gasvorm. Het kost namelijk energie om van een vloeistof gas te maken. Dit zorgt er dan ook voor dat je lichaam koeler aanvoelt. Het shirt draag je dan ook zonder ondershirt rechtstreeks op je blote bast.

Je hoeft je geen zorgen te maken over UV-straling want het shirt heeft een UV-beschermingsfactor van 50. Dus als je in de volle zon de Mont Ventoux beklimt hoef je je geen zorgen te maken over verbranding.

De Ultrafris armstukken werken volgens hetzelfde principe en hebben ook dezelfde UV-beschermingsfactor van 50.

Onderweg:
Voordat we het shirt aandoen kijken we even naar de afwerking. De stof voelt zacht en soepel aan en het shirt is lekker rustig. Geen schreeuwerige logo’s maar een klein subtiel Megmeister logo op de borst.
Een lange doorlopende rits van degelijke kwaliteit en aan de onderkant een siliconen strip welke ervoor zorgt dat het shirt netjes op zijn plaats blijft.
De stiknaden van het shirt zijn standaard naden en geen flatlocks. Een beetje jammer want dat verwachten we wel van een shirt in deze prijscategorie welke je direct op je blote bast draagt.

Qua pasvorm hebben we met onze 190 cm gekozen voor maat L en deze zit prima. Niet te los maar tevens niet te strak. Een nette vorm.
Wel zijn de mouwtjes aan de korte kant en mochten van ons gerust 5 cm langer zijn. Vooral als je de armstukken draagt willen deze niet helemaal onder de mouwtjes verdwijnen en kruipen er zo nu en dan onderuit.

De armstukken zijn daarentegen wel gestikt met flatlock naden en de pasvorm is in maat L, voor onze fietsarmen, net iets aan de ruime kant. De lengte is prima maar mochten wel iets strakker zitten.

Zodra we het shirt aan hebben voelen we in ieder geval niets van de stiknaden en zit het verder prima. We stappen op de bike en beginnen direct aan een paar flinke steile klimmen. Het kwik begint snel te stijgen en binnen no time zweten we peentjes. Het shirt probeert ons koel te houden maar we biken door de bossen in de warmte, het is windstil, vochtig en stikbenauwd. Het shirt en de armstukken moeten dan ook hard werken voor hun geld. Maar gelukkig is de eerste afdaling in zicht en zodra we naar beneden gaan begint het shirt “door te koelen”. Ondanks dat het op deze dag flink benauwd is droogt het shirt inderdaad snel op. Een goede eigenschap want zodra je stil staat wil je snel lekker droog zijn om geen kou te krijgen.

We klimmen weer verder, de temperatuur stijgt nog wat harder en vandaag lijkt het alsof we in een sauna rondrijden. Maar wat wil je. De temperatuur tegen de 30 graden, een drijfnatte ondergrond van de regen en alles wat aan het verdampen is. Knappe kleding die hiertegen is opgewassen.

De armstukken hebben we ook gedragen tijdens deze dag en dat helpt niet alleen om je koel te houden. Het helpt je namelijk ook om je armen te beschermen tegen de harden van de processierups. Of mocht je een lichte zon- of stofallergie hebben dan heb je de mogelijkheid om je armen te beschermen zonder warme herfstarmstukken te dragen.

Tijd voor een terrasje:
We stoppen even voor een “bakkie pleur en een kano” en een korte analyse over het shirt en de armstukken. Het valt ons op dat zodra je langzaam bergop gaat met een vaartje van 5 km/h het shirt minimaal koelt en dus een beetje rijwind nodig heeft om te werken. De Quick Dry functie werkt daarentegen ook prima als je op het terras zit en binnen no time zijn we droog. Onze helmen daarentegen zijn nog steeds nat en koud zodra we deze opzetten.

Conclusie:
De Freeze Tech stof van de Ultrafris Pro Cool lijn doet wat er gevraagd wordt zolang je een beetje rijwind of een briesje hebt. Een rustige uitstraling waardoor je niet als een wandelend reclamebord rondrijdt. Nu nog even wachten op een bijpassende broek en sokken om het tenue compleet te krijgen.

De Megmeister Ultrafris Pro Cool jersey is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL en komt in de kleuren grijs, marineblauw, lichtblauw en wijnrood.
De adviesprijs bedraagt € 129,95

De Megmeister Ultrafris Pro Cool armstukken zijn verkrijgbaar in de maat S, M & L en komt in de kleuren zwart of wit.
De adviesprijs bedraagt € 34,95

Voor meer informatie klik je op:
https://eu.megmeister.com/collections/ultrafris-pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *