Op pad met de Evoc 10CC L rugzak

Een tijdje geleden reden we al rond met de 3 Liter Evoc Heuptas maar nu de dagen frisser worden en we graag wat extra opbergruimte hebben klopten we aan bij Evoc. We gingen op pad met de Evoc 10 CC L Rugzak.

Waar 10CC L voor staat is natuurlijk overduidelijk. Een opbergvolume van 10 liter.
Als je net als zo vaak van fiets wisselt is het niet praktisch om frametassen gebruiken welke je specifiek voor een fiets hebt ingepakt. Het is natuurlijk een beetje onnodig om op elke fiets een fietspomp te monteren. 

Zoals gezegd is het opbergvolume van de rugzak 10 liter maar dit is exclusief een waterzak van 2 liter. Zo gaat het opbergvolume naar 8 liter wat voor onze graveltochten nog steeds groot genoeg is. We crossen namelijk rond in Nederland en de Roc d’Azur met zijn GravelRoc ligt alweer een poosje achter ons. De waterzak wordt trouwens niet meegeleverd dus duiken we even in de diepvries op zoek naar een reserve. De waterzak wordt gevuld en zonder problemen in de Evoc rugzak geplaatst. Het slangetje rijgen we door de slangopening en na het vullen van de rugzak met reserveonderdelen en gereedschap zijn we klaar voor vertrek.

De 10CC L bestaat uit 3 opbergvakken. 1 groot vak met een inzetstuk waar ook de waterzak in past. 1 vak welke onderverdeeld is in verschillende compartimenten en 1 kleiner vakje.

Het grootste vak is een “Bulk” vak. Je mikt alles er gewoon in en met een beetje grabbelen haal je het juiste object er weer uit. Een beetje flauwekul van onze kant uit natuurlijk want dit vak is natuurlijk ideaal voor binnenbanden, pomp, regenjas, armstukken en lunchpakket. Aan de bovenkant van het grote vak zit ook een meshe zakje welke je met een rits af kunt sluiten. Makkelijk voor je beurs, autosleutels en telefoon. Althans, als je telefoon niet al te groot is. Een 5” Smartphone kunnen we niet kwijt.

Maar het kleinere zakje wat hiervoor zit bied uitkomst. Deze is breed genoeg voor je telefoon, je kunt er ook nog een paar reepjes in kwijt of een compact fototoestel.

Wie Evoc zegt, zegt: “Veel zakjes en een groot scala aan opbergmogelijkheden.” Deze uitspraak klopt helemaal voor het vak aan de voorkant. Deze bevat diverse meshe zakjes voor je tooltjes en onderdelen. Maar wat we missen zijn 2 kleine zakjes aan de zijkant van de heupgordel. Door de jaren heen zijn we gewend geraakt om hier ons mini statief en multitooltje in te doen. Nu moet het statief achter in de rugzak.

Mocht je tijdens je ritten een dorpje bezoeken en je weet je geen raad met je fietshelm. Dan vouw je vanuit de onderkant van de rugzak heel simpel een flap omhoog die je aan je rugzak klikt. Et voila, een extra opbergzakje voor de helm.

Koeling:
Wat de heupgordel mist aan opbergvakjes maakt hij dat weer goed in koeling. In deze tijd van het jaar hebben we daar natuurlijk niet zoveel mee te maken maar zodra het voorjaar zich weer van zijn beste kant laat zien natuurlijk wel. Laat staan met de hete zomers van afgelopen jaar.
De heupgordel is gemaakt van een geperforeerde meshe zodat transpiratie netjes wordt afgevoerd.

Het achterpand van de rugzak welke tegen je rug drukt is gemaakt met het Air Pad System. Dit systeem bestaat uit 1 groot ventilatiekanaal en 4 kleintjes waar de lucht doorheen stroomt. De 6 pads zijn gemaakt uit een 3D air meshe voor extra koeling.
Om het koelverhaal af te maken bevatten de schouderbanden ook ademende meshe.

Comfort:
Om de rugzak goed op zijn plaats te houden zijn de schouderbanden uitgerust met de “Brace Link”. Dit is een soepele verbinding tussen schouderband en rugzak welke automatisch de rugzak positioneert naar het middelpunt van je lichaam. Nu hebben we dit niet bewust meegemaakt maar de rugzak draagt prima en ook tijdens lange tochten van meer dan 6 uur hebben we hier geen last van gehad. De 6 3D pads in het achterpand zorgen er ook voor dat de rugzak lekker draagt en niet tegen je wervels drukt. De borstband is over een lengte van 15 cm in hoogte verstelbaar.

Mocht je in een noodgeval terechtkomen en heb je geen puf meer om te schreeuwen dan is er in de borstband een heel slim klein fluitje aangebracht. Je staat er van versteld hoeveel geluid uit zo’n klein fluitje komt.

Conclusie:
De Evoc 10CC L is een prima rugzak welke lekker draagt, een goede koeling heeft in zomerse dagen en voldoende opbergruimte. Dit met een nette afwerking zoals we van Evoc gewend zijn.

De adviesprijs voor de Evoc 10 CC L rugzak bedraagt € 69,95 en komt in de kleuren zwart, rood en olijf. 

Voor meer informatie klik je op:
https://www.evocsports.com/products/backpacks/cc-10l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *