2000 km langs de Belgische Grens

Op 6 september gaat Anneke Krols van start om in maximaal 14 dagen tijd de volledige Belgische Landgrens te fietsen. Waarom? Omdat ze wil Trappen Tegen Grenzen.

Leven is als fietsen, zei Einstein, om het evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven. Zelf verloor ik al eens dat evenwicht, en mijn fiets hielp me in het vinden van een soepele cadans. En dat doet die nog steeds. Ik begon met vaak te fietsen om te kunnen leven, en ondertussen leef ik om vaak te kunnen fietsen.

Mijn fiets is dus niet alleen mijn favoriete vervoermiddel, maar ook een bron van kracht en evenwicht in mijn eigen confrontatie met een psychische kwetsbaarheid. Die kracht wil ik nu mee inzetten voor anderen. Voor hen die op zoek zijn naar een soepele cadans in het leven, maar hierbij tegen heel
wat grenzen aanbotsen.

Ik wil Trappen Tegen Grenzen voor UilenSpiegel vzw.
Deze vereniging voor mensen met een psychiche kwetsbaarheid organiseert o.a. lotgenotengroepen voor mensen met een psychosegevoeligheid.
Voor hen wil ik in september 2020 (start 6 september 2020 ) de volledige Belgische Landsgrens (in eigen route ongeveer 2000 km) fietsen in maximaal 14 dagen tijd.

Aldus Anneke Krols.

Waaom is dit project zo belangrijk?
Psychose is één van de meest gestigmatiseerde psychische aandoeningen. Het taboe is zeer groot. Heel wat mensen met een psychosegevoeligheid raken dan ook makkelijk in isolement. Lotgenotengroepen hebben een zeer positief en ondersteunend effect voor deze mensen. UilenSpiegel vzw is een kleine vereniging, en zulke verenigingen verkeren steeds in grote bestaansonzekerheid. Om de lotgenotengroepen voor mensen met een psychosegevoeligheid te kunnen (blijven) organiseren en kwalitatief te versterken zijn heel wat middelen nodig. Met meer financiële middelen zouden we in de toekomst bijvoorbeeld ook fietstochten kunnen organiseren in het kader van het vinden van cadans en evenwicht.

Daarom wil ik tegen financiële grenzen trappen, tegen oordelende grenzen trappen, tegen sociale grenzen trappen!

Wie ben ik verder?
Sinds mijn tienerjaren woel ik met een psychische kwetsbaarheid. Mede daardoor ging ik vaak wandelen. En de laatste 12 jaar vooral fietsen. Ik maakte al meerdere keren een solo fietsreis. Meestal volg ik dan geen uitgestippeld plan en zie ik wel waar de fiets me leidt. Ik heb wel ankerpunten
natuurlijk. Maar het is de weg, en niet de bestemming die je doet reizen. Althans dat vind ik. Ik fietste ook al meerdere malen voor goede doelen want dat geeft extra zin. Zin is een belangrijke factor voor mij om me goed te voelen. Ongetwijfeld voor iedereen. Ik fietste 6 jaar mee in het peloton van 1000 km Kom op Tegen Kanker. Toen genoot ik van snelheid op de weg. Ik fietste al 2 jaar mee Dwars door België voor Broederlijk Delen. Toen genoot ik van de afstand en de sociale dynamiek.
Ondertussen ben ik ook voor hen een dwarsambassadeur geworden. Nu fiets ik vooral nog door bossen en velden met lange afstanden. Ik ben gravelista en randonneur. Maar vooral reiziger met de fiets. Dat brengt me thuis.

Dit brengt me nu tot mijn eigen goede doel! Trappen Tegen Grenzen.

Wil jij met Anneke een aantal kilometers meetrappen tegen grenzen?
* Trap wat kilometers mee tijdens haar tocht in september 2020
* Help haar mee door een kleine actie op te zetten om de tocht te sponsoren vanuit jouw organisatie/vereniging. Uiteraard  maakt ze hier dan uitgebreid reclame van!

Trap met Anneke samen mee  met enkele tochten zoals:
* 8 februari Panda Trail in Peer;
* 23 februari social ride bike project Antwerpen,
* 8 maart Gravel en Coffee Ladies Ride.
* In april of mei is ook een Gravelrit in het Zoniënwoud gepland (nog in onderhandeling).
De opbrengsten van deze ritten gaan allemaal integraal naar Trappen Tegen Grenzen. Elke eerste zondag van de maand kan je me ook aanspreken tijdens een Gravel & Coffee ride die ik mee begeleid. Deze worden georganiseerd door Der Lokomotief adventures:
https://www.derlokomotiv.com

Voor meer informatie klik je op:
www.trappentegengrenzen.be
Of je klikt op de facebook pagina:
https://www.facebook.com/TrappenTegenGrenzen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *