Prymahl wielen nu ook met aluminium velgen

Enkele maanden geleden stelde het Franse fietsenmerk Origine zijn eigen wielen voor onder de merknaam Prymahl. Ze betraden de markt met een gamma race,- gravel- en mountainbikewielen opgebouwd rond een carbon velg. Vanaf nu bieden ze ook een aantal race- en gravelwielen met aluminium velgen aan.

Beproefd concept:
Wat de opbouw van de wielen betreft, zijn we onze sterkte trouw gebleven. Dat betekent dat we met de aluminium wielen net zoals dat voor de carbonwielen geldt naar topkwaliteit streven, maar in dit geval aan een nog scherper tarief. Net zoals de carbon wielen zijn ook de aluminium exemplaren ontwikkeld en getest door onze eigen R&D-afdeling in Somain. En net zoals de carbon wielen worden ook de wielen met aluminium velgen met de hand gebouwd in ons atelier in Noord-Frankrijk.

Gelaste velg:
De velgen worden gemaakt van 6066 aluminium dat een T6 thermische behandeling kreeg. De velg is gelast in functie van een hogere sterkte en een perfecte luchtdichtheid voor het tubeless gebruik. In navolging van de wielen met carbon velgen bieden we de aluminium velgen op twee niveaus aan: de wielen uit de Pro reeks hebben CNC-gefreesde straight pull naven en aero inox spaken met een rechte kop. Voor de best mogelijke verhouding tussen prijs en kwaliteit worden de wielen uit de R-reeks opgebouwd rond een naaf met flenzen en gebruiken we voor deze wielen dubbel butted inox spaken met een gebogen kop. Inox spaken zijn sterker en comfortabeler dan aluminium spaken die wielen vaak een heel hard rijkarakter geven.

Naafdynamo standaard:
Interessant voor de gravelrijders en ultrafietsers is dat we de Vega A30 wielen af-fabriek aanbieden met een Shimano naafdynamo. Wie van meerdaagse fietsavonturen houdt, is meestal verplicht om zelf met spaken, velgen en een naafdynamo een passende wielset samen te stelen. Met de Vega A30 Pro Dynamo en de Vega A30 R Dynamo biedt Prymahl deze doelgroep nu een kant-en-klare oplossing.

Het nieuwe aanbod Prymahl race- en gravelwielen met aluminium velgen ziet er als volgt uit:

Orion A30 Pro
Remmen: Velgrem
Gewicht per paar: 1.550 gram
Prijs: 799 euro

Orion A30 R
Remmen: Velgrem
Gewicht per paar: 1.650 gram
Prijs: 499 euro

Orion A30 Pro Disc
Remmen: Schijfrem
Gewicht per paar: 1.650 gram
Prijs: 799 euro

Orion A30 R Disc
Remmen: Schijfrem
Gewicht per paar: 1.716 gram
Prijs: 599 euro

Vega A30 Pro
Remmen: Schijfrem
Gewicht per paar: 1.646 gram
Prijs: 799 euro

Vega A30 R
Remmen: Velgrem
Gewicht per paar: 1.726 gram
Prijs: 599 euro

Vega A30 Pro Dynamo
Remmen: Schijfrem
Gewicht per paar: 2.024 gram
Prijs: 949 euro

Vega A30 R Dynamo
Remmen: Schijfrem
Gewicht per paar: 2.065 gram
Prijs: 699 euro

Voor meer informatie klik je op:
https://www.origine-cycles.com/en-NL/prymahl/familles-roue.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *