Je hoofd beschermen met de BBB Maestro helm

De Maestro helm draait al enkele jaartjes mee bij BBB. Voor 2020 is deze helm uitgevoerd met MIPS wat de valbescherming alleen maar ten goede komt. In de warme periode gingen wij de paden op om dit te ervaren.

Nu ja, niet helemaal natuurlijk. We hebben de helm op diverse fronten bekeken en getest maar zijn er niet mee gevallen. En om een collega van zijn fiets te duwen om het MIPS systeem te testen leek ons ook wat te ver gaan. Uiteraard is de helm niet alleen voorzien van MIPS maar is deze vervaardigd met InMold binnenwerk met Haloguard. Een ring welke in het foam gegoten is en de helm extra kracht geeft.

We weten ook dat het Circus Wanty Gobert Cycling Team deze helm draagt tijdens hun races. En deze jongens gaan niet met de minste spullen de weg op.

Alvorens we de paden op gaan nemen we een kijkje rond de helm. We leggen hem op de oude vertrouwde keukenweegschaal en de wijzer blijft hangen op 305 Gram in de maat S. Geen lichtgewicht helm maar voor een degelijke helm met MIPS welke we op onze graveltochten gebruiken is dit een mooi gewicht.

Om de helm passend te maken is deze uitgerust met BBB’s Omega verstelsysteem welke geïntegreerd is in het MIPS systeem. Dit zorgt voor een comfortabele helm en tijdens lange tochten in het zadel is elk beetje comfort meegenomen.
Het Omega systeem werkt een beetje hetzelfde als een BOA systeem. Je draait simpelweg aan het stelwieltje aan de achterkant en draait zo de helm strakker rond je hoofd.

De riempjes aan de zijkant zijn makkelijk te verstellen en maken geen gebruik van een klem. Je stelt ze in op de goede lengte en de wrijving houdt ze op de goede plaats. De lengte van de riempjes is prima alleen het riempje aan de rechterkant is, bij maat S, wel heel lang gemaakt en moet je dubbel rondreigen zodat hij niet los bungelt. Deze had een aan cm korter mogen zijn. Nadat alles afgesteld is hebben we er verder dan ook geen omkijken meer naar gehad.

De helm is aan de achterkant ook in hoogte te verstellen zodat hij lekker in de nek ligt. In de laagste stand is er genoeg ruimte om een dikke vlecht of paardenstaart doorheen te rijgen.

Onderweg:
Tijdens onze testritten kwam het kwik een paar keer boven de 30 graden en de 17 luchtgaten doen goed hun best om je hoofd koel te houden. De ventilatiegaten zijn ook van flink formaat en zelfs tussen de Halo en Mips laag kan de lucht vrij stromen. De helm waar wij mee op pad waren was in de kleur wit. Een kleur waar we tijdens de warme zomerdagen blij mee zijn omdat wit ten opzichte van zwart het zonlicht reflecteert. Toch weer een beetje extra koeling wat je krijgt door het kiezen van een bepaalde kleur. Qua kleuren is er geen grote keuze, zwart, wit en neon geel.

Het draagcomfort van de helm is goed en de pads aan binnenkant voelen zacht en soepel aan. De antibacteriële kussentjes aan de binnenkant zijn vochtafvoerend en daar hebben we afgelopen maanden veel gebruik van gemaakt. Gelukkig zijn ze ook uitwasbaar en kunnen zo mee met de 30 graden was. Wel even in een apart zakje anders raak je ze geheid kwijt.

Conclusie:
Met de Maestro MIPS heeft BBB een dijk van een helm neergezet voor een scherpe prijs. Een paar extra kleurtjes zou geen straf zijn om alles met je favoriete outfit te combineren.

De helm is verkrijgbaar in de maten S (52 – 55 cm), M (55 – 58 cm) en L (58 – 62 cm)

De adviesprijs van de BBB Maestro MIPS helm bedraagt €129,95

Voor meer informatie klik je op:
https://bbbcycling.com/nl_nl/bhe-10-maestro-mips?option-id=143808

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *