De banden op druk met de Lezyne Floor Drive Tall

Grote banden vragen om een grote hoeveelheid lucht. Al helemaal als je ze in de maat 29 x 2.4” , zoals een zeer groot gedeelte van de mountainbikers, hebt. Ben je zelf ook aan de grote kant dan wil je ook nog eens ergonomisch pompen. Wij gingen in onze werkplaats aan de slag met de Lezyne Floor drive.

Een pomp van formaat. Dat is het eerste wat opvalt zodra we hem uit de doos halen. Het is niet de dikte van het pomphuis wat opvalt maar puur de lengte. Met een hoogte van 85 cm hoeven we in ieder geval tijdens het pompen amper door onze rug te gaan. Gewoon lekker je armspieren gebruiken tijdens het pompen. Een bijkomend voordeel van de lange slag is dat je minder vaak hoeft te pompen om een flinke band op druk te brengen.

Een ander onderdeel wat een flink formaat heeft is de drukmeter. Deze heeft een doorsnede van 85 mm. Lekker groot en duidelijk. Helaas voor de bikers en gravelracers onder ons gaat de schaal van de drukmeter tot 15 bar! Dat is voor een baanwielrenner misschien de juiste druk maar ik verwacht niet dat er fietsers zijn die boven de 10 bar uit komen. Mountainbikers zitten over het algemeen rond de 2 bar en de gemiddelde gravelaar ergens tussen 3 en 4. Een schaalverdeling tot een bar of 8 zou eigenlijk al genoeg zijn voor 90% van de fietsers onder ons.

De afwerking van de pomp is zoals we van Lezyne gewend zijn prima in orde en ook de drukmeter geeft, ook bij de lagere druk van 1.6 bar, geen afwijking in de meter aan. Het verniste houten handvat geeft de pomp een sjieke en tevens klassieke uitstraling. De composiet voetplaat is stevig en biedt voldoende stabiliteit tijdens het pompen.

Om de pomp op je ventiel te schroeven wordt deze geleverd met de ABS 1 Pro HP pompkop. Deze heeft een knik van 90 graden. Een groot verschil met de meeste andere pompkoppen is dat je deze op je ventiel schroeft en niet vast klemt. Een systeem wat jaren mee gaat. Wat heet, onze Lezyne Micro Floor Drive welke we 5 jaar geleden gereviewd hebben gaat nog steeds elke tocht mee en heeft al heel wat zand, stof en valpartijen meegemaakt.
https://www.mountainbike.nl/forum/viewtopic.php?f=38&t=121697

Zodra we de kop wat beter inspecteren valt het zwarte drukknopje op. Waar deze voor is? Eigenlijk niets anders dan de druk te ontlasten welke op de slang zit zodat je de kop makkelijk los kunt schroeven. Je hoort dan ook een kleine “pssth” en kunt daarna de pompkop verwijderen.
Aan de achterkant van de pompkop zit nog extratje. Hier bevind zich namelijk de mogelijkheid om de ventielkern van een een Presta ventiel los te schroeven. Dit op het moment dat je een band wilt vullen met latex om ze tubeless te maken.
Uiteraard is het ventiel ook geschikt voor Schrader ventielen.

De slag welke tussen kop en pomp zit heeft een lengte van 63 cm. Lang genoeg om de 29” wielen in welke stand dan ook op te pompen.

Conclusie:
De Lezyne Floor Drive tall doet wat van hem gevraagd wordt en met een hoogte van 85 cm is het een ideale pomp voor lange fietsers. De drukmeter zou een kleinere schaalverdeling mogen hebben om de druk iets nauwkeurige weer te geven.

De adviesprijs van de Lezyne Floor Drive Tall bedraagt € 49,95

Voor meer informatie klik je op:
https://ride.lezyne.com/collections/floor-pumps-high-pressure-road/products/1-fp-spfldr-v504

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *