MilKit: Tubeless banden zonder geknoei

Banden tubeless maken zonder geknoei, is dat überhaupt mogelijk? Jazeker! Het Zwitserse merk milKit heeft namelijk de oplossing bedacht. Vanaf nu geen sealant meer waar het niet hoort. Met het innovatieve ventielsysteem komt de sealant alleen nog maar in de band. Makkelijk en probleemloos.

Met het speciaal ontworpen ventielsysteem van milKit is tubeless rijden nóg leuker. Je brengt de sealant namelijk zonder morsen in de band met een speciale injectienaald. Het ventiel is zo ontworpen dat de lucht niet kan ontsnappen en de sealant alleen nog maar in de band kan komen. Dit komt door de rubberen flappen aan de onderkant van het ventiel. De naald druk je hier eenvoudig doorheen zónder luchtverlies. Via de injectiespuit kun je ook eenvoudig controleren of de sealant nog goed is en of er nog voldoende aanwezig is. En dat zonder geknoei!

MilKit Valve System
Geen geknoei en geen luchtverlies, zelfs zonder de ventielkern! Het gepatenteerde tubeless ventielsysteem van milKit is snel en gemakkelijk te gebruiken. De ventielen zijn per stuk verkrijgbaar, maar ook in een compleet pakket: milKit Tubeless Kit Compact. Dit pakket bevat een meet- en navulspuit, 2 tubeless ventielen en gereedschap voor het verwijderen van de ventielkern.

Bij andere tubeless ventielsystemen moet de band worden verwijderen om te controleren of er voldoende sealant aanwezig is. Met milKit kun je eenvoudig de ventielkern verwijderen en met behulp van de injectiespuit de sealant controleren. Geen geknoei en snelle resultaten. MilKit Tubeless Kit Compact is verkrijgbaar in 4 verschillende ventiellengtes. De gepatenteerde ventielen zijn ook los verkrijgbaar.

MilKit Tubeless Sealant
Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe milKit sealant is dat deze altijd een homogene vloeistof blijft. De vloeistof verandert ook niet naar verloop van tijd in rubberdeeltjes en een waterig residu, zoals bij vele andere merken wel het geval is. Je hoeft de fles daarom niet van te voren te schudden. Bovendien zijn de microvezels, die een belangrijke rol spelen bij het afdichten van grote gaten, altijd overal aanwezig en blijven ze niet achter in de fles of band. Met de sealant dicht je gemakkelijk en snel gaten met een diameter tot 6 mm.
Het afdichtende effect van de microvezels werkt ook zeer goed bij hoge druk, waardoor de sealant ideaal is voor gebruik met tubeless race- en gravelbanden.
De sealant is verkrijgbaar in de maten: 1000, 500, 250 en 60 ml.

MilKit Tubeless Booster
Heb je wel eens geprobeerd een tubeless band op te pompen met een gewone vloerpomp? Dan weet je dat dat een aardige taak is. Eén van de redenen waarom je misschien niet zo snel voor tubeless kiest. Daarvoor is een luchtcompressor een oplossing, maar die heeft niet iedereen zomaar bij de hand. De milKit Booster is een revolutionair hulpmiddel waarmee je tubeless banden kunnen monteren en oppompen zonder dat een luchtcompressor nodig is.

Voor meer informatie klik je op:
https://milkit.bike/en/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *