In stijl met de Ornot House collectie

Tijdens het Gravelracen wil je goede ventilatie maar zo nu en dan heb je even je buik vol van schreeuwende logo’s, clubnamen en loze kreten. Ornot, een merk uit Californië, brengt stijlvolle technische kleding op de markt zonder dit allemaal. Wij trappen af met de House collectie. Of niet?

Ornot is een Californisch merk welke zich van andere merken wil onderscheiden door zo min mogelijk grote logo’s of merknamen te gebruiken op hun kleding maar toch een eigen(wijze) stijl aan wil houden. Zijn ze daar in geslaagd? Kijk zelf maar eens.

House Bibshort
We trappen af met de broek. Deze is vervaardigd uit 10 segmenten inclusief het bovenstuk. De broek vormt zich prima om je benen zodra je deze aan doet. Qua pasvorm merk je duidelijk dat je te maken hebt met een merk wat uit de USA komt. Ik heb met mijn 190 cm en lange benen gekozen voor maat L en dat zit goed. De bretels trekken niet en de pijpjes sluiten mooi aan om de fietsbenen. Voor de bikers met houthakkersbenen is een maatje groter aan te raden maar dat zijn er maar een handjevol.

Onderweg doet de broek prima zijn werk. De stof voelt lekker aan en de 5 cm brede bretels voel je amper zitten. De bretels zijn gemaakt uit zeer fijn geweven meshe stof welke er ook voor zorgt dat transpiratie netjes naar buiten wordt afgevoerd. En dat is met de huidige zomerse temperaturen geen overbodige luxe.

De zeem bestaat uit vier grote pads met verschillende dichtheden met een kanaal tussen de grootste twee om de druk op de dode zone te reduceren. Rondom de vier grote pads ligt een grote omliggende platte pad welke om je zadel heen sluit en daar de wrijving van de benen verminderd.
Gravel- en adventuretochten duren vaak langer dan een paar uur en de zeem gedraagd zich tijdens de lange ritten prima. Transpiratie wordt netjes naar buiten afgevoerd en ook tijdens lange klimmen waarbij je continue in het zadel zit merk je er weinig van.
Aan de onderkant van de pijpjes bevindt zich een brede elastisch strip welke het omhoogkruipen van de broek voorkomt.
Het enige wat verraad dat je met een Ornot broek onderweg bent zijn de 3 kleine blauwe blokjes aan de linkerkant en het miniscule logo in een van de blokjes.

House jersey
Het shirt is gemaakt voor zomers weer en dat is goed te zien aan de open structuur van de stof. Je ziet goed het verschil in weeftechniek tussen de voor- en achterkant van het shirt. De voorkant is redelijk dicht op elkaar geweven om de wind buiten te houden mocht het weer ineens omslaan en afkoelen. De achterkant is minder dicht op elkaar geweven en daar zie je goed de vierkante meshe structuur welke transpiratie flink afvoert. Mocht je zoals ons met een rugzak biken dan blokkeert deze een gedeelte van de afvoer. Maar zodra je de rugzak uit doet zul je merken dat de transpiratie binnen no time afgevoerd is.

De styling van het shirt is altijd persoonlijk maar in onze ogen gewoon mooi. Een wijnrode kleur van de Code Burgundy met kleine icoontjes in de stof afgewisseld met wit en donkerblauw geven het shirt een sjieke uitstraling. Het blauw van het shirt komt ook weer een beetje terug in de broek en maakt het tot een geheel.
Voor de maatvoering geld hetzelfde als de broek. Maat L voldoet voor prima voor mijn postuur maar let er wel op dat dit shirt een strakke pasvorm heeft. De lengte van het achterpand geeft geen problemen, valt netjes over de broek en blijft daar de rest van de tocht ook zitten.

Tijdens het fietsen wordt het shirt op zijn plaats gehouden door een smalle siliconstrip welke aan de onderzijde helemaal rond loopt. De mouwtjes zijn niet uitgerust met een siliconenstrip maar blijven door hun structuur en strakke vormgeving al mooi op hun plaats zonder dat ze knellend aanvoelen.

Om wat spulletjes mee te nemen is het shirt uitgerust met 3 zakjes. Net groot genoeg om een paar reepjes, multitool of telefoon in te stoppen. Er is helaas geen afsluitbaar zakje voor je telefoon maar mijn 15 cm lange Crosscall verdwijnt tot 4 cm onder de rand van het zakje. Knappe telefoon die daar uitvalt. Voor de rest van je gereedschap zul je een frame- of zadeltasje mee moeten nemen.

En inderdaad heb je gelijk. De kleding misstaat ook helemaal niet als je met een XC bike onderweg bent. Kleren maken de man (vrouw ook uiteraard) en daar is Ornot zeker in geslaagd.

De broek is verkrijgbaar in de maten XS t/m XL
De adviesprijs bedraagt  € 169,00 en is verkrijgbaar in de kleur zwart/block blue

Voor meer informatie klik je op:
https://uk.ornotbike.com/collections/mens-bottoms/products/block-blue-ho…

Het shirt is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL
De adviesprijs bedraagt  € 141,00 en is verkrijgbaar in de kleuren
Gray Ties, Composite Team, Gray Line, Code Citron, Code Burgundy, Navy Line, Classic Black, Blue Line en Grayskull

Voor meer informatie klik je op:
https://www.ornotbike.com/collections/mens-jerseys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *