Kleren maken de man met de Rapha Pro Team Collectie

De zon brandt lekker in je rug en de langste dag van het jaar is alweer in zicht. Je maakt weer lange dagen in het zadel en goede kleding is een must. Wij gingen op pad met de Rapha Pro Team Collectie. In de kleur wit. Dat reflecteert de zon toch nog een beetje.

En een beetje extra verkoeling kunnen we met de zomers van afgelopen jaren wel gebruiken. Laat staan als we een Alpencol in het buitenland aan het beklimmen zijn.

Maar wees niet bang. De shirt komen niet alleen in de kleur wit/grijs. De Pro Team Collectie heeft een aardig scala aan kleurtjes in het assortiment zitten. Op de broek na, deze komt gewoon in de kleur zwart.

Pro Team Training Bibshort:
Maar voordat we de kleurtjes van de shirt bespreken beginnen we met de broek.
Deze is vervaardigd uit wel liefst 13 segmenten (inclusief het bovenstuk wat uit 3 segmenten bestaat). De pasvorm van de Pro Team lijn is wat strakker dan we gewend zijn en voor de broek opteren we dan ook voor maat XXL. Met onze 191 cm is dit een goede keuze. De broek sluit netjes aan rond de benen en flubbert niet aan de uiteinden. Een belangrijk iets want de meeste fietser hebben nu eenmaal geen forse houthakkersbenen.

De bretels zijn niet te kort en trekken dan ook niet aan je torso. Als we een maat kleiner zouden nemen zou dit namelijk wel het geval zijn. De bretels zijn gemaakt uit een meshe stof welke comfortabel zit en transpiratie naar de buitenlucht afvoert. Een klein detail is dat bovenop de schouders deze meshe onderbroken wordt door een volledig dichte structuur. Kleine details die voor extra comfort zorgen.

Als we verder naar beneden afzakken komen we uit bij een van de belangrijkste stukken van een Bibshort. De zeem. Deze is doorontwikkeld uit de vorige generatie Pro Team shorts en is een zeem met hoge dichtheid. Deze bestaat ook niet uit aparte segmenten met diverse dichtheden maar gewoon uit twee gedeelten. De linker- en de rechterkant.

Nu zijn we niet vies van lange dagen in het zadel en de zeem doet precies wat je ervan verwacht. Comfortabel in het zadel zodat je geen last krijgt van je zitbotjes maar tevens laat hij de transpiratie door zodat je geen klamme billen krijgt.

Als we naar de onderkant van de pijpjes kijken zien we iets vernieuwend. De brede band welke er voor zorgt dat de pijpjes op zijn plaats blijven is niet voorzien van een doorlopende siliconen strip. Nee, hier bestaat de siliconen band uit 6 boven elkaar gestapelde 1 cm brede siliconen reepjes. Per broekspijp zitten er 102 kleine stripjes geplakt. Ik kan je vertellen dat de 204 stripjes samen goed werk verrichten in het op de plaats houden van de pijpjes.

De broek is verkrijgbaar in de maten XS- XXL en de adviesprijs bedraagt € 165,-

Tevens is de Pro Team kledinglijn verkrijgbaar in dames variant.

Pro Team Training yersey:
Het shirt is gemaakt voor warme dagen en dat straalt de stof ook uit. De meshe structuur van de mouwtjes zorgt ervoor dat transpiratie goed wordt afgevoerd. Er zit ook een flink verschil in weeftechniek met de voor- en achterkant van het shirt. Aan de voorzijde heeft de stof een open structuur welke voor verkoeling zorgt en de achterkant toont als een dichte stof. Uiteraard is het niet helemaal dicht. Met de hedendaagse technieken is bijna niets zoals het is. Want ook de achterkant doet goed zijn best om transpiratie van je lichaam af te voeren.

Nu heeft de dichte achterkant nog een extra voordeel. Op het moment dat je geen ondershirt draagt en de zon op je rug schijnt dan zorgt de dichte structuur ervoor dat je rug niet verbrandt. Een open structuur kan er voor zorgen dat sterke zonnestralen door een meshe structuur komen en je na een hele lange tocht een verbrande rug hebt. Nu hebben wij hier eigenlijk nooit bij stilgestaan maar gelukkig voor ons doen ze dat bij Rapha wel.

De maatvoering van het shirt valt iets groter uit dan de broek. Het shirt wat wij droegen was ook maat XXL maar wij houden ook meer van een loose fit tijdens het gravelracen. Maat XL zou voor ons postuur ook prima zijn en iets meer aansluiten op ons lichaam.

Onderweg wordt het shirt op zijn plaats gehouden door een brede siliconenband aan de onderkant van het shirt. De mouwtjes zijn niet uitgerust met de een siliconen strip maar hebben een elastische band welke comfortabel zit en de zaak netjes op zijn plaats houdt.

Uiteraard willen we onderweg ook nog wat eten, een smartphone en multitool meenemen en dit past allemaal in de achterkant van het shirt. Deze heeft 3 zakken met genoeg ruimte hiervoor. Er is geen afsluitbare zak voor je smartphone maar mijn 15 cm lange telefoon verdwijnt netjes onder de rand van het middelste zakje.

Het shirt is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL en de adviesprijs bedraagt € 100,-
Het shirt komt in de kleuren: oranje/grijs, wit/lichtgrijs, lichtblauw/grijsblauw, carbon/zwart, donkerblauw/marine, paars/marine

Conclusie:
De Rapha Pro Team Training Collectie is een comfortabele set voor lange dagen in het zadel. De zeem doet zijn werk en het shirt is comfortabel met een dikke rits aan de voorkant. En mocht het team de was doen dan schrijf je gewoon je naam op de tagplaatjes in broek en shirt.

Voor meer informatie over de Rapha Pro Team Collectie klik je op:
https://www.rapha.cc/nl/en/collections/pro-team/category/pro-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *