Fara Cycling’s volledig nieuwe F/AR All-Road Bike

Het Noorse fietsmerk Fara Cycling kondigt de nieuwe F/AR All-Road fiets aan. Deze veelzijdige fiets is geïnspireerd op Fara’s The Oslo Project, hun kenmerkende mixed surface fietstochten die asfalt en grind combineert en de “Marka” bossen rondom hun thuis stad Oslo.

Daarnaast hebben ze als eerste merk het frame en de frametassen tegelijkertijd ontwikkelt. Samen met Roswheel en met speciale mounts van Fidlock werken ze perfect samen met het frame. Dus, of het nu gaat om je dagelijkse rit naar werk of je volgende avontuur ver van de gebaande paden: Met deze fiets ben je er klaar voor.

Voor hun nieuwe allroad alleskunner werkt Fara samen met een van de meest innovatieve frame ontwerpers in de branche. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantal van de meest toonaangevende fietsen op de markt. Deze samenwerking stelde Fara in staat om te leunen op tientallen jaren ervaring en om tegelijkertijd iets unieks te bouwen. Iets dat tegemoet komt aan de specifieke frame-eisen die nodig zijn voor ultra-distance, maar ook werken voor woon-werkverkeer of voor ruige ritten in de omgeving.

“We droomden van een solide fiets met de beste componenten die ons in staat zou stellen om je comfortabel naar afgelegen gebieden te brengen, maar waarmee je toch lekker door kan rijden en je dus met gemak lange afstanden laat afleggen.”
– Jeff Webb, CEO en oprichter van Fara Cycling –

Door de fiets van de grond op opnieuw te ontwerpen realiseerde Fara zich dat ze een gouden kans hadden om de integratie van de frametas naar een nieuw niveau te tillen. Dit is gelukt door als eerste framebouwer tegelijkertijd zowel het frame als de tassen te ontwikkelen. Dit resulteerde in geïntegreerde, verborgen frametasbevestigingen die schade aan het frame voorkomen en makkelijk te bevestigen zijn. Door te vertrouwen op de Fidlock-bevestigingen is het tassensysteem, inclusief een frame-, stuur- en zadeltas, eenvoudig te gebruiken. Door deze manier van productontwikkeling presteren de tassen optimaal en zijn ze rijkelijk bedeeld met allerlei handige eigenschappen.

Andere kenmerken die dit frame meer dan veerkrachtig genoeg maken voor elk wegdek is een framebeschermer die het frame steenslagvrij houdt op steile afdalingen en de meest uitdagende off-road trails. Fara’s eigen spatborden zorgen er daarnaast voor dat je moeiteloos het juiste spatbord vindt voor op de fiets.

Na anderhalf jaar hard werken aan het ontwerp heeft Fara een verfijnd frame gemaakt dat een iconisch voorbeeld is voor wat allroad rijden kan zijn. In de nieuwe F/AR komt niet alleen al hun kennis en ervaring samen, maar het is ook nog eens een van de meest opwindende bikepacking / fast touring fietsen die in 2021 op de markt komen.

F/AR ontwerp kernwaarden:
Veelzijdigheid – Door de geometrie, die agressief en toch stabiel en voorspelbaar is, is het frame veelzijdig genoeg om een endurance fiets te zijn, een fast-Touring fiets, of een fiets voor in de stad (afhankelijk van hoe je hem opgebouwd).

Compatibiliteit – Geïntegreerde tasbevestigingen, verschillende extra bevestigingspunten, spatbordbevestigingen, standaard ronde 27,2 mm zadelpen, standaard cockpit ondanks volledig verborgen kabelgeleiding, wel of geen voorderailleur, elektrische of mechanische versnellingen.

Essentieel – Op de fiets zit niks dat je niet nodig hebt of nooit zult gebruiken. Alleen dat wat essentieel is zit erop. Dus geen trapas opening, geen kunststof onderdelen voor de kabelgeleiding van de onderbuis, geen kabelgroeven, geen aangepaste zadelpen wiggen, geen mechanische kabelstop en geen boutjes die je kan verliezen.

Subtiliteit – Elegant “minimalistisch” design geheel in Scandinavische traditie, waarbij de basiselementen van de constructie naadloos in elkaar overgaan zonder overbodige fratsen. Hierdoor ontstaat een natuurlijke productvorm die ook structureel geoptimaliseerd is voor zowel de productie van de fiets als de prestaties op de fiets.

De adviesprijs voor de Fara F/AR All-Road Bike bedraagt € 3499,-

Voor meer informatie klik je op:
https://faracycling.com/?utm_campaign=ar-launch&utm_source=link&utm_medium=press-release-tt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *