De meest Bad-Ass Gravelbike tot nu toe?

Dat zou in onze ogen dan de Bombtrack Hook ADV moeten zijn. Een radicale gravelbike met een stalen frame, voorvering en dropper post. Wat er nog meer op zit?

Brede banden, en dan niet zomaar brede banden maar er past een mountainbike waardig setje tussen voorvork en achterbrug. De voorvork is uitgerust met 40 mm veerweg wat genoeg is voor bijna alle Nederlandse MTB-routes die je tegenkomt. Daar is het frame ook een beetje op gebaseerd. De oude mountainbike frames van de jaren 90 waar Tomac met een drop-bar op rond croste.

Nu is er aan deze bike niets van de jaren 90 terug te vinden. Een dropperpost welke er voor zorgt dat je in technisch terrein comfortabel en veilig kunt afdalen wordt aangestuurd door de linker shifter. De rechter shifter stuurt de 1 x 11 Sram Rival  aandrijving aan.  Uiteraard is de bike uitgerust met hydraulische schijfremmen om de bike van 12,5 kg! tot stilstand te brengen. 

Correct, het is een zwaargewicht voor het gravelen maar het frame zit dan ook bomvol met nokjes wat hem uitermate geschikt maakt voor Bikepacking. Volhangen met tassen en lekker op avontuur in de natuur. En daar staan de letter ADV dan ook voor, “adventure”.
Ondanks het zware gewicht zouden we deze bike wel eens de sporen willen geven op de herfst-  & wintertoertochten welke er weer aankomen.

Enkele hoogtepunten van de bike:
* MRP Baxter 40 gravel vork
* Columbus Cromor frame met steekassen
* Korte zitbuis om plaats te maken voor de dropper post
* Hydraulische Sram Rival 1×11 groepset met 11-42 cassette
* TLR WTB ST Light i25 voorvelg en i23 achtervelg met TLR WTB Ranger Light 27,5 x 2,25 voorband en snel rollende 27,5 x 2.00″ achterband
* Bovenbuis geschikt voor direct mount frametassen, 3 dubbele cage mount op de onder- en zitbuis. Bidonhouders op de onderbuis.

Voor meer informatie klik je op:
http://bombtrack.com/2020-hook-adv/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *