Vastgeklikt met de SKS Monkey Bottle

Water of sportdrank meenemen op de bike. De een gebruikt een bidon, de andere doet het in het reservoir van zijn rugzak. Vaak zijn het maar rammelende dingen die bidonhouders. De SKS Monkey Bottle met het magneetsysteem van Fidlock maakt daar korten metten mee. Toch?

Maar wat valt er nu eigenlijk te vertellen over een bidonhouder? Als eerste is de Monkey Bottle niet zomaar een fles/houder combinatie. Het Fidlock systeem werkt namelijk met een paar magneetjes. Niet alleen in de houder maar ook in de fles. Het klikt dan ook goed vast met een duidelijke “klik”.

Het monteren van de houder is bijna hetzelfde als een gewone bidonhouder maar je moet de, bijgeleverde, verzonken schroeven gebruiken. Gewone schroeven steken namelijk een beetje uit met als gevolg dat je bidon er niet meer op past. Zonder bidon gemonteerd zie je alleen de zwarte strip met de twee magneetbolletjes. Zo ziet je fiets er lekker clean en strak uit.
Je hebt ook geen last van in de weg zittende bidonhouders. Tijdens het plaatsen van twee bikes op een fietsdrager wil deze namelijk wel eens in de weg zitten. Vooral als je de verbindingsstang door het frame moet steken.

De kleine houder is ook zeer geschikt voor kleine frames of volgeveerde mountainbikes met weinig ruimte voor een bidon. Het verwijderen van de bidon doe je dan ook met een zijwaartse beweging. Een beetje zoals de side load bidons welke je voor kleine of technische frames gebruikt. De bidons zijn ook in twee maten te verkrijgen. 600 ml of 450 ml. Op onze XL frames is meer dan genoeg ruimte om de 600 ml te plaatsen. Deze fles heeft een extra strap rondom zich welke er voor zorgt dat alles nog beter vast zit.

Misschien een beetje overdreven de extra strap, als je de houder boven op de onderbuis of zitbuis monteert. Maar zodra je de bidon ondersteboven monteert op de onderbuis lijkt de strap ineens een stuk logischer.

Zodra we op pad zijn en lekker over de paden stuiteren nemen we de proef op de som. Een paar dikke afdalingen met stenen op een flinke snelheid. Met volle bidon uiteraard. Het hele zaakje geeft geen krimpt en blijft netjes zitten. Het losmaken gebeurd heel simpel met zijwaartse beweging. Het terugzetten gaat ietsje langzamer maar zodra de magneetjes bij elkaar komen dan klikt het vast.
De bidon zit dan ook niet alleen met magneetjes vast maar ook met twee palletjes als een extra mechanische bevestiging.
Een ander bijkomend voordeel is dat je bidon geen schuurplekken gaat vertonen door de tijd heen. Je hoeft hem namelijk niet de hele tijd in en uit je houder te schuiven.

Mocht je nu je bidon vergeten zijn dan heb je inderdaad een probleem. Je kunt namelijk niet even een bidon van een kennis lenen om erop te plaatsen. Maar SKS zou SKS niet zijn als ze daar niet voor gevonden hadden. Met ML Any Bottle plaats je iedere fles die je maar wilt. Inclusief thermoflessen voor koffie onderweg.

Conclusie:
De SKS Monkey Bottle zit vast en zorgt voor een strakke uitstaling op je fiets. Onderweg hoef je niet bang te zijn dat je hem verliest. Geen rammeltjes onderweg en het zit stevig vast. Tevens past het op bijna elke bike wat voor kleine en technische frames een groot voordeel is.

De adviesprijs van de Monkey Bottle 600 ml bedraagt € 39,99

Voor meer informatie klik je op:
https://www.sks-germany.com/nl/producten/flaschen/monkey-bottle/

De Monkey Bottle is ook verkrijgbaar in een kleinere maat van 450 ml:
https://www.sks-germany.com/nl/producten/flaschen/monkey-bottle-small/

MS Any Bottle:
https://www.sks-germany.com/nl/producten/ml-anybottle/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *