Ritchey Outback 2: Meer voor banden

Ritchey en staal zijn twee woorden die niet los van elkaar te krijgen zijn. Zo ook met de vernieuwde Outback. Nokjes all over the place. Ruimte voor dikke banden en klaar voor het avontuur.

Dat de Outback niet voor de beginnende gravelaar is, zie je direct terug aan de bike. Dit is een fiets voor iemand die weet wat hij wilt en een passie heeft voor staal. En met 2,3 kg in maat XL is het een frame wat gemaakt is om de tand des tijds te weerstaan. Wel met een carbon voorvork van 450 gr met rechte 1 1/8″ vorkbuis. Dat heeft allemaal met het comfort te maken. Iets meer flex op de zone waar je het wilt hebben op een rigid bike. De lange achtervork zorgt voor comfort en stabiliteit tijdens je rit.

De Outback is gemaakt voor avontuur. Dat straalt er vanaf. Meerdaagse tochten of een fietsvakantie? Geen probleem. Het frame is op alle plaatsen voorzien van nokjes voor dragers en spatborden.

Qua bandenmaat past er veel rubber in het frame. Met een setje 650B wielen passen er 51 mm brede banden tussen en bij 700C is 48 mm geen probleem.

Met al deze maten zou de Outback zeker geen modderfiguur slaan bij de wintertourtochten en in de droge zomermaanden kun je met de brede banden lekker over het losse zand zweven. Wij zouden dit beest graag even de sporen geven. Al is onze Outback lang niet zo groot als het gebied waar Tom Ritchey woont en de grote vraag is dan natuurlijk:”Moeten we dan ook een snor laten staan?”

De adviesprijs voor het frame bedraagt € 1499,- en komt in de Maten XS t/m XXL. Het frame is vanaf vandaag verkrijgbaar in Europa.

Voor meer informatie klik je op:
https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/outback-frameset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *